Feestelijke balkonborrel op de Burg. Pruissingel

10-07-2020 Wonen Redactie

VLAARDINGEN – Gisteren zijn de werkzaamheden aan de woningen in het centrum officieel gestart met een feestelijke balkonborrel. Alle bewoners van de 134 woningen aan de Burgemeester Pruissingel en omstreken ontvingen thuis een borrelpakket en konden zo, corona proof, mee proosten met opdrachtgever Waterweg Wonen en aannemer BIK bouw.

De woningen worden verduurzaamd met het 2nd skin concept. De naam zegt het eigenlijk al, een tweede huid zorgt ervoor dat de woningen energiezuiniger worden. Zo worden ze voorzien van nieuw  geïsoleerde buitengevels die worden afgewerkt met steenstrips of stucwerk. Ze worden hierdoor niet alleen duurzamer maar krijgen ze ook een nieuw aangezicht. De bestaande buitenkozijnen worden hersteld, geschilderd en voorzien van nieuw HR++ glas. De gemetselde balkons worden voorzien van glazen balkonhekken. Elke woning krijgt een mechanisch ventilatiesysteem. Ook worden de zolders opnieuw geïsoleerd. En voor iedere woning komen er vijf zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk aan de buitenzijde plaats. 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie waardoor de bewoners een comfortabeler huis krijgen met een stabieler binnenklimaat. 

De woningen die aangepakt worden liggen aan de Burgemeester Pruissingel, Vondelstraat, Groen van Prinstererstraat, Broekweg en Van der Driftstraat. Ook de bedrijfspanden worden aan de buitenzijde aangepakt.Gerelateerd