Herontwikkeling Unileverterrein weer stap dichterbij

25-06-2020 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Voor de herontwikkeling van het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen is een belangrijke stap afgerond. Na een intensief traject is gisteren de zogeheten anterieure overeenkomst ondertekend door wethouder Somers namens gemeente Vlaardingen en door de nieuwe eigenaar van het terrein, de Van Adrighem Group. In deze anterieure overeenkomst staan afspraken over ruimtelijke, financiële en andere relevante uitgangspunten waaronder de gemeente en de Van Adrighem Group samenwerken om te komen tot realisatie van de herontwikkeling. Met de ondertekening is ook het masterplan vastgesteld waarin de koers voor de herontwikkeling is vastgelegd.

Dit masterplan is opgesteld door de stedenbouwkundigen van Studio for New Realities en tot stand gekomen in een participatietraject met omwonenden en belanghebbenden.  Er komen 650 woningen, twee scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, 120 zorgwoningen, een offshore-cluster, horeca, een multifunctionele sportaccommodatie, kantoren en dienstverlenende bedrijven.

Om ervoor te zorgen dat er al vanaf het begin levendigheid is, worden tijdelijke functies in het gebied mogelijk gemaakt. Momenteel zijn er op het terrein diverse ruimtes beschikbaar. Een aantal bedrijven heeft al hun intrek genomen. Van atelierruimte tot ingericht laboratorium en van professionele bedrijfskeuken tot kant-en-klare kantoorruimte. Bovendien zijn er plannen om een horecagelegenheid en tijdelijke woningen voor studenten en starters te realiseren.

De vervolgstap is het opstellen van het bestemmingsplan, waarin de gebruiksfuncties en bouwmogelijkheden in het gebied worden vastgelegd. Wanneer het bestemmingsplan onherroepelijk is, waarschijnlijk in 2021, kan gestart worden met de realisatie.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date