Categorie├źn

Service

Annemiek Jetten burgemeester Papendrecht

Annemiek Jetten burgemeester Papendrecht
Nieuws

Annemiek Jetten burgemeester Papendrecht

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 03-06-2021
  • Nieuws
Annemiek Jetten burgemeester Papendrecht
VLAARDINGEN/PAPENDRECHT – Voormalig burgemeester van Vlaardingen Annemiek Jetten gaat binnenkort weer aan de slag als burgemeester. Op 7 juni benoemt Jaap Smit, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, haar als waarnemend burgemeester van de gemeente Papendrecht. Daar volgt Jetten haar voorganger Aart-Jan Moerkerke op, die burgemeester in Moerdijk wordt.

Jetten blijft aan tot het aantreden van een (definitieve)  nieuwe kroonbenoemde burgemeester na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Papendrecht konden zich in de voordracht vinden. 

Jetten vertrok voortijdig uit Sluis, waar zij sinds 2013 burgemeester was, om in januari 2017 burgemeester in Vlaardingen te worden. Op 5 december 2019 stopte zij ermee, nadat ze zowel in de raad als in het college diverse aanvaringen had gehad. ,,Het ging zo niet langer’’, verklaarden de wethouders in een debat met de raad.

Inmiddels is er al acht jaar, sinds het vertrek van Tjerk Bruinsma in 2013, geen stabiliteit in het burgemeesterschap van Vlaardingen. Het wachten is dus op een kandidaat uit de oorspronkelijk veertien sollicitanten die zich graag in Vlaardingen willen vestigen als ‘eerste burger’. Die zal dan starten kort na de zomer, zo is de verwachting.