Categorieën

Service

Barry Marré van KADE40 genomineerd voor &Award

Barry Marré van KADE40 genomineerd voor &Award
Uit

Barry Marré van KADE40 genomineerd voor &Award

  • Redactie
  • 02-11-2021
  • Uit
Barry Marré van KADE40 genomineerd voor &Award
VLAARDINGEN - De &Awards zetten jaarlijks een project én een professional in de schijnwerpers die met succes bijdragen aan meer diversiteit & inclusie in de organisatie, sector en/of de samenleving. Barry Marré, manager onderwijs & vrije tijd bij KADE40 is genomineerd voor de &Award Persoonsprijs 2021, omdat hij het positieve verschil maakt op het gebied van diversiteit en inclusie in de culturele sector.

Zo organiseerde hij onder andere Schrijfdorst, het eerste inclusieve Schrijffestival van NL. Ook organiseert hij vanuit Vlaardingen Regenboogstad diverse activiteiten en bewustwording voor de stad, waaronder dansvoorstelling Anders, over seksuele diversiteit en jezelf zijn. Deze voorstelling is gratis toegankelijk voor alle Vlaardingse basisscholen. Daarnaast coördineert hij voor KADE40 cultuureduactie met oog voor diversiteit en inclusiviteit op de scholen.

Dialoog

Door educatieve initiatieven, zoals het platform voor verhalen & verdieping over discriminatie Het Gesprek Online, focust Barry zich op het tegengaan van vooroordelen en discriminatie. De dialoog staat hierbij altijd centraal. Hij weet als geen ander uiteenlopende doelgroepen te betrekken en te bedienen met zijn projecten. De jury noemt hem een veelzijdige veeldoener.
 
Barry over zijn nominatie: ,,Hoe inclusiever de samenleving, hoe meer je het gevoel hebt dat je erbij hoort, dat je ertoe doet. Dat gevoel van erbij horen moet voor iedereen gelden en is volgens mij de basis van geluk.''