Categorieën

Service

Handige dames van het Repair Café passen kledingstukken prima aan

Handige dames van het Repair Café passen kledingstukken prima aan
Uit

Handige dames van het Repair Café passen kledingstukken prima aan

  • Redactie
  • 18-11-2021
  • Uit
Handige dames van het Repair Café passen kledingstukken prima aan
VLAARDINGEN - Zaterdagochtend 20 november wordt het Repair Café De Windwijzer weer gehouden. Helaas heeft corona enig roet in het eten gegooid. De organisatie zag zich genoodzaakt enige wijzigingen aan te brengen in de gang van zaken. Het gaat wel door hoor! Nieuw is nu dat de toegang tot De Windwijzer alleen openstaat voor mensen die iets te repareren hebben, hetzij een apparaat hetzij bijvoorbeeld een kledingstuk.

Vanwege de te verwachten drukte kan men slechts 1 artikel per persoon ter reparatie aanbieden. (Even een kopje koffie is dus nu even niet. Komt wel weer!) Dit heeft te maken met de beschikbare tijd en ruimte. Gestart zal worden om half tien en om 12 uur is het einde werkzaamheden. De organisatie verwacht dat bezoekers tijdens hun lopen door De Windwijzer een mondkapje dragen en hun handen reinigen bij binnenkomst. Ook dienen bezoekers, indien in bezit, een QR-code te laten zien dan wel op andere wijze kunnen aantonen dat men gevaccineerd is of getest voor de pandemie die corona wordt genoemd. Een en ander op basis van goed vertrouwen. Ook afstand van elkaar nemen is een goed ding. (Ondanks al dit optimisme is het afwachten, gezien de vele positieve coronatests, of het kabinet nieuwe maatregelen zal gaan afkondigen.)

Het vorige Repair Café in De Windwijzer werd enorm goed bezocht. Gelukkig meldden zich tijdens de bijeenkomst een aantal technische mensen. Dat kwam dus goed uit. Er was toen net genoeg gereedschap. Inmiddels heeft de leiding nog een extra zogenoemde ‘iFixit’ aangeschaft. Handige spullen die zeer geschikt zijn voor de technische werkzaamheden. Zo groeit en bloeit dit mooie initiatief. Waar nog niet veel belangstelling voor is zijn de werkzaamheden van veelal dames met hun snorrende naaimachines. Daar zou wel meer belangstelling voor kunnen bestaan. Gebleken is dat klanten van de Weggeefwinkel in De Windwijzer soms kleding ter beschikking krijgen waarvan de pasvorm te wensen overlaat. De handige dames van het Repair Café kunnen die kledingstukken prima aanpassen. Kom er dus mee naar de Schiedamseweg op 20 november. Ook nieuwe vrijwilligers kan men goed gebruiken. Salaris? Waardering is het salaris van de vrijwilliger!

Het Repair Café De Windwijzer is te vinden aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Op 20 november aanstaande opent dit repair café van 9:30 uur tot 12:00 uur zijn deuren. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wilt u meer weten? Mail dan naar: [email protected]. Let ook op de banjer of spandoek aan het hek van De Windwijzer in de voorafgaande week. Zie foto. Kom op met het artikel, het is er ook erg leuk!

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →