Categorie├źn

Service

Koninklijke onderscheiding voor dominee Ed Meenderink

Koninklijke onderscheiding voor dominee Ed Meenderink
Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor dominee Ed Meenderink

  • Redactie
  • 10-04-2022
  • Nieuws
Koninklijke onderscheiding voor dominee Ed Meenderink
VLAARDINGEN - Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen heeft tijdens een bijzondere dienst in de Kerk van de Nazarener op 10 april een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan dominee Ed Meenderink (66 jaar). Zijne Majesteit de Koning heeft ingestemd met de voordracht ds. Ed Meenderink te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus is sinds 1983 predikant van de Kerk van de Nazarener te Vlaardingen. Hij begon in een startende gemeente met een handjevol leden en deze is onder zijn leiding gegroeid tot een grote kerk met ruim 1200 personen. 

Zijn kerk werd bekend als een plaats waar iedereen welkom was, ook mensen die bijzondere aandacht nodig hebben. Het huis van hem en zijn vrouw was geregeld een thuis voor mensen die dat nodig hadden, waarbij hij een grote persoonlijke betrokkenheid liet zien. Hij geldt voorts als één van de eerste predikanten in zijn kerkgenootschap die zich in heeft gezet voor de acceptatie van LHBT'ers. Daarnaast heeft hij jarenlang meegewerkt binnen de landelijke kerk en deze ondersteund in verschillende landelijke raden en commissies. Zo zette hij zich in voor de begeleiding en toetsing van nieuwe predikanten, was hij lid van het landelijk bestuur en werkte hij mee aan de landelijke theaterproductie 'Een vreemde geschiedenis'. Verder was hij namens zijn kerkgenootschap gastdocent aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal en het European Nazarene College. 

Ook was hij een aantal jaren bestuurslid en vrijwilliger bij de Stichting Teen Challenge te Vlaardingen voor de opvang en begeleiding van kwetsbare jongeren. Vanaf 2018 is hij vrijwilliger bij het Insula College in Dordrecht. Hij verzorgt gastlessen voor het vak Godsdienst Levensbeschouwing in de bovenbouwklassen van havo en vwo. 

Voor al zijn maatschappelijke activiteiten die ten goede komen van de samenleving, is dominee Meenderink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.