Categorieën

Service

Kunstenaars maken boek over coronatijd (met uw hulp)

Kunstenaars maken boek over coronatijd (met uw hulp)
Nieuws

Kunstenaars maken boek over coronatijd (met uw hulp)

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 07-07-2021
  • Nieuws
Kunstenaars maken boek over coronatijd (met uw hulp)
VLAARDINGEN – Beeldend kunstenaar Cees Eykelenboom en dichter Robert van der Windt maken van de nood een deugd; tijdens de coronatijd, waarin de cultuursector zware klappen heeft gehad,  is Cees collages gaan maken van gedrukte media en Robert maakte er gedichten bij. Binnenkort hopen zij het resultaat van hun inspanningen in boekvorm uit te kunnen geven. Daarvoor kunnen ze echter nog wel wat hulp gebruiken, en geld. 

Cees Eykelenboom: ,,Het gekozen materiaal staat voor mij voor de machteloosheid en onvrijheid die ik in die periode beleefd heb. Het gegeven materiaal dat tot mijn beschikking stond uit kranten en bladen, staat symbool voor de opgelegde beperking. Met gedichten van mijn vriend en buurman Robert van der Windt is het een flinke collectie geworden. Zo is een bijzonder beeldverslag ontstaan, geïllustreerd met gedichten waar we iets mee willen doen. Dus hebben we besloten er een mooi boek van te gaan maken’’.

,,Het wordt een fraai boekwerk van 160 pagina’s’’, vervolgt Cees.  ,,Om dit nu te realiseren vragen wij hulp. Op het crowdfundingplatform Voor de kunst lees je er meer over via deze link: www.voordekunst.nl/projecten/12122 . We willen een mooi hardcover kunstboek laten maken, gedrukt op mooi papier en genaaid gebonden zodat het langer mooi blijft en goed blijft openliggen terwijl je het bekijkt. Ons boek is mede een pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting én ieders vrijheid de geuite mening wel of niet te delen. Wanneer het leidt tot meer (zelf-)reflectie ten aanzien van de gepresenteerde onderwerpen denken wij in onze opzet geslaagd te zijn. Anderzijds resulteert deze kunstuiting, die een kanttekening maakt in deze rare tijd, een herkenning voor degene die hiermee gedupeerd zijn in een tijd die nog lang op het netvlies zal nabranden. Help ons dit project te realiseren zodat dit een spin-off kan zijn om een doorstart te maken in onze kunstuitingen en doneer op ons project Quarantainecultuur!’’