Categorieën

Service

Van diep in het dal naar hoog op de heuvel

Van diep in het dal naar hoog op de heuvel
Nieuws

Van diep in het dal naar hoog op de heuvel

  • Marijke Persijn
  • 16-01-2022
  • Nieuws
Van diep in het dal naar hoog op de heuvel
VLAARDINGEN/BELGIË - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Dick van der Pijl (Frankrijk), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Persijn (België).

Het is alweer 16 januari in het nieuwe jaar 2022! Ik hoop dat U allemaal een fijn Oud en Nieuw hebt gehad ondanks alle corona-maatregelen. En dat dit nieuwe jaar ons meer vreugde en gezelligheid mag brengen dan de voorgaande twee. En dat we gezond mogen blijven! Wij hebben enorm geluk gehad dat we ons kerstconcert op 19 december konden houden en dat er honderd mensen waren gekomen om te luisteren. De video’s die Eric van het concert maakte, zijn inmiddels héél vaak bekeken. U vindt ze op Marijke Vlog en youtube. Iedereen was zó blij en 'fier' en tevreden. Een grote pluim! Het concert in Houffalize van 26 december werd door de nieuwe maatregelen geannuleerd. Heel verdrietig voor één van mijn koorleden, omdat het opgedragen zou worden aan haar onlangs overleden echtgenoot.

Tja, en toen kregen we het waanzinnig druk. Niet met muziek, operaregie en herdersdans, maar met onze verhuizing naar het vakantiehuis op zo’n tien kilometer afstand. Moeilijk om te bedenken wat je de komende vier maanden persé mee moet nemen en wat je rustig kunt laten opslaan. Matrassen en enkele stoelen  in de auto, want die in het huis op de heuvel waren ronduit slecht.

Fantastisch dat onze buurman (zes km van ons en nu zestien) ons hielp! We kennen Peter dankzij Vlaardingen24! Hij is ook bezig mijn geliefde kersenhouten kast te vermaken. Een heel stuk van de onderkant wordt er afgezaagd, want daar zit de schimmel dik op na de overstroming van juli. Op de foto’s ziet U ons eigen huis en het huis dat we voor vier maanden gehuurd hebben. Linksonder de container die na een dag al vol was! Linksboven ons uitzicht, waar we elke dag volop van genieten. Ons hill-house bestaat uit 2 onder-1-kap huizen. Wij bewonen het rechterdeel. De andere woning staat nogal eens leeg, zodat ik weer met een gerust hart kan zingen.

We volgen natuurlijk het nieuws op NL 1 en zien hoe zwaar de coronamaatregelen jullie blijven treffen. Wat dat betreft is het hier een stuk relaxter. We kunnen gezellig uit eten, winkelen, naar de kapper en de culturele sector heeft een belangrijk proces gewonnen. Repeteren met mijn koor (Ja … ik heb gezegd dat ik toch als dirigente zal doorgaan, - Ik houd nu eenmaal heel erg veel van mijn koorleden en van muziek - zit er voorlopig nog niet in. De besmettingen zijn ook hier veel te hoog. Voor mij persoonlijk is die gedwongen stop niet zo erg. Pas nu vind ik weer wat tijd om dingen te gaan voorbereiden, zoals muziek uitzoeken voor ons volgende concert.

Het is bijzonder om nu op hoogte te wonen. Het uitzicht op de heuvels in de verte is ongelofelijk mooi. We zijn al verschillende morgens  met sneeuw verrast bij het open doen van de gordijnen. We wonen dichtbij ons favoriete wandelgebied, waar de sneeuw vaak een tijd blijft liggen en waar we dikwijls in de zon en bij een stralend blauwe hemel wandelen, als het in het dal vol grijze en lage bewolking hangt.

Ofwel … de overstroming heeft ons ook veel goeds gebracht. Een soort vakantie in een heerlijk huis en op een fantastische plek, terwijl ons eigen huis een fikse opknapbeurt krijgt. Bovendien wonen op dit park aardige vrienden die ook nog eens voor onze kat Boeffie willen zorgen als wij er even een paar dagen op uit willen om familie en oude buurtjes in Nederland op te zoeken.

Bonne année 2022 et à la prochaine,

Marijke Persijn