Categorieën

Service

Victoria '04 wint met een man minder van Excelsior'20

Victoria '04 wint met een man minder van Excelsior'20
Sport

Victoria '04 wint met een man minder van Excelsior'20

  • Arie Noordhoek
  • 29-01-2023
  • Sport
Victoria '04 wint met een man minder van Excelsior'20
VOETBAL - In een boeiend duel wist Victoria’04 afgelopen zaterdag, ondanks een numerieke minderheid, de volle winst te pakken tegen Excelsior '20. In de openingsfase kreeg Victoria’04 enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar Rilgilio Ramsubagh en Oscar Knecht scoorden niet. De wedstrijd golfde heen en weer. Waar mogelijk zochten beide teams de aanval. De beide defensies hielden het slot op de deur.

Na een half uur spelen bracht Michael Blok met een te zachte terugspeelbal doelman Jochem van der Hoff in de problemen. De doorgebroken speler van Excelsior’20 werd door Van der Hoff ver uit zijn doel komend middels een handsbal van scoren had afgehouden. De Vlaardingse keeper kreeg op dat moment rood en de thuisclub moest zeker een uur lang in ondertal verder.

Excelsior’20 trok het initiatief naar zich toe, maar grossierde in het missen van kansen. Kort voor de rust stuurde Oscar Knecht met een steekpass Rilgilio Ramsoebagh de ruimte in over de linkerflank, die vervolgens Roy Meerten op maat bediende. Victoria's aanvaller rondde beheerst af: 1-0.

Na de pauze probeerde Excelsior'20 met man en macht om de gelijkmaker te forceren. Victoria'04 werd naar achteren gedrongen en moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Invaller-doelman Dion Engelbracht bleek een niet te nemen horde voor de Schiedamse tegenstander. Keer op keer wist hij de aanvalsacties van Excelsior'20 een halt toe te roepen.

Door keihard te werken wist Victoria'04 de nul vast te houden en loerde op het kunnen plaatsen van een counter. Kort voor tijd kreeg de thuisclub even buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Lars de Visser belastte zich daarmee en zag zijn keihard schot via de doelman van Excelsior'20 in het net belandden: 2-0. In de resterende minuten gaf Victoria'04 de winst niet meer uit handen.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok (30: Dion Engelbracht), Robbin Winsveen (46: Bart van der Hoeven), Rilgilio Ramsubagh (66: Nailey Girigorie), Oscar Knecht, Bob Planken, Osman Ünnu, Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Roy Meerten (67: Chris Bruurmijn), Kars Martin (66: Lars de Visser).