Categorieën

Service

Vlaardingse jongerentop verplaatst naar voorjaar

Vlaardingse jongerentop verplaatst naar voorjaar
Uit

Vlaardingse jongerentop verplaatst naar voorjaar

  • Redactie
  • 22-11-2021
  • Uit
Vlaardingse jongerentop verplaatst naar voorjaar

Planetenjagers heette het wetenschapsfestival in het kader van Local Future Collective

VLAARDINGEN - De Vlaardingse jongerentop wordt verplaatst naar het komende voorjaar. De ontmoeting stond gepland voor eind december.

De top maakt deel uit van het jongerenproject Local Future Collective, opgepakt door de gemeente samen met De Kroepoekfabriek, om in gesprek te gaan met jongeren en hen steun te bieden waar nodig en mogelijk. Op de langere termijn is het doel van het project om jongeren (meer) te betrekken bij het vinden van oplossingen voor allerlei maatschappelijke problemen in hun eigen stad. "Jongeren hebben en krijgen immers in de toekomst te maken met ontwikkelingen, plannen en besluiten die nu genomen worden", aldus de gemeente Vlaardingen.

Een ‘Vlaardingen Youth Summit’ in de Stadsgehoorzaal past daar volgens de organisatoren goed in. Maar gezien de ontwikkelingen in de Coronapandemie is komende maand daar geen goed moment voor. Nu wordt gewerkt naar een ontmoeting in het voorrjaar.

In de tussentijd gebeurt er echter wel van alles rondom ‘Local Future Collective’, aldus de gemeente. "Zo wordt onder andere aan de voorbereiding van een jongerenverkiezingsdebat gewerkt. Ook wil de Local Future Collective via gastlessen op scholen nog meer jongeren bereiken en aan zich binden."

Eerder dit jaar organiseerde Local Future Collective op verzoek van en samen met jongeren een waterpretevenement in zwembad De Kulk, een spoken word- en een hip-hopevenement op het Stadsstrand en een wetenschapsfestival in De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal.

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →