Categorie├źn

Service

Vredesweek 2021 in Vlaardingen

Vredesweek 2021 in Vlaardingen
Uit

Vredesweek 2021 in Vlaardingen

  • Redactie
  • 16-09-2021
  • Uit
Vredesweek 2021 in Vlaardingen
VLAARDINGEN - De PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen organiseert tal van activiteiten tijdens de Vredesweek 2021. Die is dit jaar van 16 tot en met 26 september. Vlaardings bekroonde cartoontekenaar Len Munnik heeft ook dit jaar weer een herkenbare tekening gemaakt, waarop de slogan die PAX door de jaren heen als rode draad gebruikt om mensen aan te zetten tot actie: Wat doe JIJ in Vredesnaam? Het landelijk gekozen thema voor 2021 is 'Inclusief samenleven'. 

,,Het gevoel er (even) niet bij te horen is universeel herkenbaar. Vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat weleens te maken met een situatie waarin hij of zij zich niet gehoord, niet gezien, niet begrepen voelt. Maar sommige mensen hebben dat gevoel constant. Omdat ze, om wat voor reden dan ook, geen actief deelnemer kunnen zijn aan de samenleving die wij met elkaar vormen. Door bijvoorbeeld oorlog, racisme, huiselijk geweld, analfabetisme, lichamelijke of geestelijke beperkingen, seksuele geaardheid, armoede, leeftijd, eenzaamheid. Het is slechts een greep uit de talloze redenen waardoor iemand zich  buitengesloten kan voelen. Dat mogen we in onze regio niet laten gebeuren! Zie om naar elkaar, kijk, luister en open je hart. Samen kunnen we ons inzetten, zodat niemand zich meer alleen voelt. Ieder mens is immers waardevol'', aldus PAX.

PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen heeft samen met maatschappelijke en culturele organisaties, kerken, scholen, gemeente en betrokken burgers een uitgebreid en gevarieerd programma samengesteld. Sommige onderdelen daarvan zijn besloten en op uitnodiging bij te wonen zoals de Vredesmaaltijd, jongerenworkshops van PAV in KADE40 en een dialoogavond tussen organisaties en lokale politici, in aanloop naar de verkiezingen.

Andere onderdelen zijn vrij toegankelijk, bijvoorbeeld exposities in Museum Vlaardingen en op het Stadskantoor, en ook themavieringen in diverse kerken. Daarnaast zijn er over de hele week verspreid een aantal activiteiten die rekenen op uw komst, mits u zich van te voren aanmeldt en aan de dan geldende RIVM-maatregelen tegen verspreiding van Corona houdt. Dit betreft de vertoning van films in Wenneker Cinema (Schiedam) en De Windwijzer, diverse ‘wandel en proef’ routes van Minters door alle wijken, een verhalende voorstelling over oorlog (Schiedam), een inspiratiebijeenkomst met film, verhaal en dialoog in De Windwijzer, het eerste ateliergesprek van een serie in De Kroepoekfabriek en tot slot een levendige lezing over kunst met een kritische boodschap in Centrumbibliotheek De Plataan.

Een flyer van het totale programma is onder andere verkrijgbaar bij locaties waar deze activiteiten plaatsvinden. Uitgebreide informatie over inhoud, locatie, tijden, wijze van reserveren en eventuele kosten kunt u HIER vinden.