Categorieën

Service

Wijkbrandweerman aan de slag in Vlaardingen

Wijkbrandweerman aan de slag in Vlaardingen
Nieuws

Wijkbrandweerman aan de slag in Vlaardingen

  • Redactie
  • 08-04-2022
  • Nieuws
Wijkbrandweerman aan de slag in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Vanaf vandaag heeft Vlaardingen een wijkbrandweerman, René Vonk. Hij werkt vanuit de brandweerkazerne en gaat met name met kwetsbare Vlaardingers en organisaties in gesprek over brandveiligheid. Op donderdag 7 april tekenden burgemeester Bert Wijbenga en Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), daarvoor een dienstverleningsovereenkomst tussen de gemeente Vlaardingen en de Veiligheidsregio.

Steeds meer regio's stellen een wijkbrandweerman/vrouw aan, vaak eerst bij wijze van proef. Het doel van een wijkbrandweerman is bewustwording via persoonlijk en laagdrempelig contact. René Vonk: ,,Als wijkbrandweerman ga ik bijvoorbeeld naar woongebouwen van corporaties en VVE’s voor voorlichtingsbijeenkomsten. Ouderen kunnen vervolgens aangeven of ze ook persoonlijk bezoek willen, om de brandveiligheid in de woning te bespreken tijdens een woningcheck. Er wordt dan ook gelijk een rookmelder op gehangen.''

De wijkbrandweerman houdt ook spreekuren, bezoekt een wijkcentrum of nodigt mensen uit op de kazerne voor een lunch, het ‘Broodje Brandweer’. Een ambassadeur voor brandveiligheid die goed zichtbaar is in de stad op zijn elektrische rode scooter.