Categorieën

Service

Winterterras gaat niet door

Winterterras gaat niet door
Uit

Winterterras gaat niet door

  • Redactie
  • 17-11-2021
  • Uit
Winterterras gaat niet door
VLAARDINGEN - Het Winterterras in Vlaardingen, dat van 6 december tot en met 8 januari in het Oranjepark plaats zou vinden, gaat niet door. Dit als gevolg van de coronamaatregelen die sinds vrijdag 12 november gelden.

"Door het toenemend aantal coronabesmettingen en de impact op de zorg, hebben wij begrip voor de maatregelen. De vooruitzichten zijn niet goed, waardoor het onzeker is wat ons over 3 weken te wachten staat. Daarom, en vanwege de investeringen die we moeten doen voor de opbouw, is het voor ons niet verantwoord door te gaan met de voorbereidingen”, aldus voorzitter Ilco van der Bie. “De afgelopen dagen zijn we nog druk in gesprek geweest met onze partners, zoals de horeca, onze ijsbaan-leverancier, Vlaardingen in Beweging en natuurlijk de gemeente Vlaardingen. Maar elk scenario dat we samen uitgewerkt hebben, had dezelfde uitkomst: de risico’s zijn helaas te groot.”

“Wij zijn net zo teleurgesteld als de vele duizenden jonge en oudere schaatsliefhebbers die uitkeken naar het Winterterras. Ook voor onze tientallen vrijwilligers die al maanden hard aan het werk zijn is dit een enorme domper. Maar vanuit maatschappelijk oogpunt kunnen we niets anders doen dan het Winterterras 2021-2022 af te gelasten.” 

Het Winterterras was 2 jaar geleden een enorm succes en trok tienduizenden bezoekers. De editie van 2020-2021 ging vanwege Corona niet door. In de aanloop naar de editie waren al duizenden Vlaardingse basisschoolkinderen geregistreerd om met hun klas komen schaatsen, hadden tientallen vrijwilligers zich aangemeld en liep het storm met bedrijven en organisaties die hun medewerkers wilden trakteren op een avond schaatsplezier onder het genot van een hapje en een drankje. Ook was het enthousiasme van het bedrijfsleven in Vlaardingen en omgeving groot. Helaas komt door dat alles nu een pijnlijke streep.

Burgemeester Bert Wijbenga reageert op het besluit van het bestuur van de Stichting Winterterras: “Een verstandig besluit, maar bijzonder balen voor de stad en voor iedereen die hier zo hard aan gewerkt heeft! We begrijpen dat het stichtingsbestuur zich voor een onmogelijke taak gesteld zag. In de huidige omstandigheden met de stijgende coronacijfers zijn er te veel onzekerheden om op een verantwoorde wijze door te gaan met de voorbereidingen. We hopen dat het enthousiasme voor dit initiatief ondanks deze teleurstelling toch warm blijft voor de winters in de jaren die komen gaan.”