Agenda

Zondag 22 mei

22-05-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Weidevogelexcursie

REGIO - Op zondagochtend 22 mei organiseren Vogelwerkgroep Midden-Delfland en Agrarische Natuurvereniging Vockestaert weer een vogelexcursie. Om 7.00 uur trekken we de Duifpolder en Commandeurspolder in op zoek naar grutto’s, kieviten en hun kuikens. Deze excursie vraagt wat meer wandelkilometers en zal daardoor ca. 3 uur duren, afhankelijk van wat er te zien is. Opgeven kan tot de woensdag voor de excursiedatum via floor@vockestaert.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met details over de startlocatie. De excursies zijn gratis.

150 jaar Nieuwe Waterweg: Rivierzone Essay

VLAARDINGEN - Fotograaf Jeroen Musch fotografeerde in opdracht van Museum Vlaardingen de afgelopen jaren de Vlaardingse oevers langs de Nieuwe Maas. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Te zien in Museum Vlaardingen tot en met 3 juli.

Truus Bonjenoor exposeert in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Tot 7 juni exposeert Truus Bonjenoor - Doelman in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 te  Vlaardingen. Het is een kleurrijke expo uitgevoerd in verschillende technieken. De expositie is dagelijks te bekijken tijdens openingstijden van 13.00 tot tot 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om naar het werk van Truus te komen kijken onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ode aan het stadspark: wandeling door het Hof en Oranjepark

VLAARDINGEN - In museum Vlaardingen is tot en met 3 juli een zomerse tentoonstelling te zien met het stadspark in de hoofdrol. Unieke foto's  van bezoekers en evenementen in de Vlaardingse stadsparken het Hof en het Oranjepark, aangevuld met schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, waarin het stadspark centraal staat.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date