Onderzoek na explosie: nog veel vraagtekens

06-07-2019 112 Redactie

VLAARDINGEN – Het onderzoek naar wat er precies gebeurde in een appartement in de Van der Waalsstraat op 5 juli is nog in volle gang. Inmiddels konden de gisteren geëvacueerde bewoners van het appartementencomplex wel weer terugkeren in hun woningen.

De politie laat weinig informatie los, behalve dan dat men gisteren in de woning de levenloze lichamen van een man en een vrouw aangetroffen heeft. Kleine beetjes informatie ‘sijpelen door’, waaronder de melding op de website van VFC dat het de woning van één van haar leden betreft. Zolang de politie in haar onderzoek nog geen identiteit heeft vrijgegeven blijft het echter gissen of het inderdaad een VFC lid is. Buurtbewoners laten aan verslaggevers van verschillende media weten dat het een op het oog ‘gewoon gezin’ betrof. Er was weliswaar niet zoveel contact, want veel meer informatie kwam niet ‘los’, maar er werd wel altijd vriendelijk gedag gezegd of een kort praatje gemaakt.

Uit andere bronnen blijkt de marechaussee inmiddels ook al te zijn gesignaleerd bij de woning. Mogelijk is dus één van de slachtoffers een militair. De politie laat in ieder geval wel weten dat het nog rekening houdt met alle mogelijke scenario’s. Een ongeval of ongelukkige samenloop van omstandigheden, of erger. Niets wordt uitgesloten en het onderzoek richt zich dus ook op mogelijk strafbare feiten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date