Duik in de wereld van Autisme

21-03-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Van 2 tot en met 9 april vindt voor de zevende keer de Autismeweek plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. 2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.


Duik in de wereld van Autisme

Dit jaar staat het thema sport en bewegen centraal. Alle geïnteresseerden uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis worden donderdagmiddag 7 april uitgenodigd, voor een mini symposium en zorgmarkt in Wijkcentrum West aan de Professor Teldersstraat 10 in Vlaardingen, om een duik te nemen in de wereld van autisme.

Dagelijkse bezigheden als school, werk, vriendschappen en vrijetijdsbesteding verdienen bij mensen met autisme extra aandacht. Hierin hoeven ouders en professionals niet alleen te staan. Diverse inspirerende sprekers spreken deze dag over onderwerpen als autisme binnen het gezin, voeding/eet beleving, maar ook de link tussen gamen en autisme komen aan bod. Bezoekers kunnen kennis maken met organisaties als Voetjes van de Vloer, de mogelijkheden van Minters, de organisaties Mee, Pameijer en Stichting Antipesto om te zien wat zij voor en met (ouders van) mensen met autisme doen.

De dag wordt geopend door wethouder Cees Oosterom. U bent van harte welkom van 13.00-16.00uur.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date