Mondkapje en registratie verplicht bij bezoek aan Minters/Wijkteams Vlaardingen

02-10-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Minters en de Wijkteams Vlaardingen volgen de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend. De realiteit is dat het virus zich maar niet onder controle laat krijgen en vanaf augustus zien we een opleving, de zogenaamde 2e golf. Omdat we de gezondheid en veiligheid van bewoners, medewerkers en alle andere mensen in onze omgeving belangrijk vinden, moeten we waakzaam en alert zijn en een aantal maatregelen aanscherpen of herinvoeren om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen (moeten) worden genomen : https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden . Maar we nemen ook onze eigen maatregelen.

Wat betekent dit?

 De hoofdlocatie van Minters en de Wijkteams Vlaardingen, aan het Burgemeester van Lierplein 51 te Vlaardingen, blijft gewoon bereikbaar. Ook de wijkcentra en locaties waar de wijkspreekuren plaatsvinden zijn op de gebruikelijke tijden open en bereikbaar. Fysiek contact met bewoners met een hulpvraag beperken wij. Telefonisch en via mail zijn wij uiteraard wel bereikbaar. We ontvangen bezoek op afspraak als dat noodzakelijk is en u als bezoeker geen last heeft van griep- of verkoudheidsverschijnselen.

Daarnaast stellen we het gebruik van een mondkapje zowel voor onze medewerkers, die direct cliëntcontact hebben als voor alle bezoekers verplicht. Dit geldt ook voor bezoekers van activiteiten en trainingen. Alle bezoekers zorgen zelf voor een eigen mondkapje. Uitzondering zijn jongeren t/m 18 jaar.  Alle cliënten en bezoekers van de hoofdlocatie schrijven zich bij de receptie in met naam, telefoonnummer, e-mailadres en het tijdstip van hun aanwezigheid. Op de inlooplocaties registreren bezoekers zich ook bij de aanwezige wijkteammedewerker.


 We vragen alle cliënten en bezoekers van Minters en de Wijkteams Vlaardingen onderstaande hygiënevoorschriften te volgen.

o Was je handen regelmatig (minimaal 20 seconden) met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel op basis van alcohol;
o Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
o Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts éénmaal (en gooi ze direct weg);
o Schud geen handen;
o Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar;
o Bij ziekteverschijnselen blijf je binnen en vermijd je contact met je omgeving.


 Vanaf 30 september worden grotere activiteiten van Minters voor deelnemers ouder dan 18 jaar afgelast.

We verwachten dat u zich aan zowel de maatregelen van het RIVM als bovenstaande van Minters/Wijkteams Vlaardingen houdt wanneer u ons bezoekt.
Heeft u vragen over bovenstaande of wilt u hulp van ons, neem gerust contact met ons op. We zijn er voor u!


Minters

Burg. Van Lierplein 51
3134 ZB VLAARDINGEN
Telefoon: (010) 435 10 22
E-mail: info@minters.nl  
Website: www.minters.nl  


Wijkteams Vlaardingen

Burg. Van Lierplein 51
3134 ZB VLAARDINGEN
Telefoon: (010) 473 1033
E-mail: info@wijkteamsvlaardingen.nl  
Website: www.wijkteamsvlaardingen.nl


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date