Culturele fusie van ‘De Grote Drie’

29-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Kade40, de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek gaan fuseren. Een en ander komt voort uit een amendement dat bij de Voorjaarsnota in juli is aangenomen door de gemeenteraad.

De betrokken partijen willen de fusie zo vormgeven: een bestuurlijke fusie van Stichting Stadspodium (Stadsgehoorzaal) en Stichting Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen (De Kroepoekfabriek) en een vergaande samenwerking door middel van een Service Level Agreement met Stichting Centrum Kunst Educatie (KADE40).

Deze uitvoering van de fusie komt overeen met het fusievoorstel uit het bedrijfsplan van de Stadsgehoorzaal. Dit scenario gaat uit van een efficiëntieslag in de aansturing en uitvoering van de activiteiten met van behoud van de ‘eigenheid’ op het gebied van cultuureducatie, en een partnerschap met andere partijen zoals het Museum Vlaardingen, scholen en beeldend kunstenaars.

De gemeenteraad heeft met dit amendement het college verzocht om in de begroting een budget van € 70.000 vrij te maken om de fusiekosten te dekken.Gerelateerd