Een nacht buiten slapen voor straatjongeren

24-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdagnacht brachten jongeren en jeugdleiders van de gezamenlijke kerken in Vlaardingen de nacht door op het plein van de Rehobothkerk in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Met deze “Nacht Zonder Dak” werd geld opgehaald voor straatjongeren in Oeganda, Bolivia, Kenia en India. Nacht Zonder Dak is een actie van ontwikkelingsorganisatie Tear. 

Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. De opbrengst van deze actie is daarom bestemd voor straatjongeren in Kampala (Oeganda), Cochabamba (Bolivia), Mumbai (India) en de sloppenwijken van Mathare (Kenia). De organisaties die hier werken vangen straatjongeren op en doen preventief werk onder jongeren die het risico lopen op straat of in de prostitutie terecht te komen. Tear steunt deze projecten die straatjongeren onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst geeft.  

Tijdens de avond hebben de deelnemers zelf van kartonnen dozen hun krotjes gebouwd, was er een presentatie door de stichting Tear en werden er spelletjes gedaan bij het kampvuur. 

De nacht zelf was een hele ervaring, om in een kartonnen doos door te brengen op straat. Zelfs met het droge en redelijk warme weer kwam de wind door elk kiertje in de dozen, wat het af en toe wel fris maakte.  

Zondagochtend sloten ze het project met elkaar af, samen met de eerste kerkgangers die alweer op de been waren. Het was een geslaagde actie. Voor de deelnemers om deze ervaring op te doen en voor de doelgroep, omdat de jongeren met elkaar zo’n €2750 ophaalden! Iedereen die dit project sponsorde met spullen of geld, hartelijk dank!