Geen geld voor de binnenstad

27-02-2020 Nieuws Redactie

Op=Op lijkt nu ook voor de binnenstad het geval

VLAARDINGEN – Minder winkels, meer horeca en ‘leisure’, en meer wonen. Dat was in het kort wat er in december 2019  volgens de gemeente moest gebeuren met de binnenstad. Moest, want de situatie is inmiddels veranderd en Vlaardingen verkeert in de financiële problemen. Dat betekent dat niet alleen elke cent omgedraaid moet worden, maar ook dat er bezuinigd wordt. En eerst moet er een plan van aanpak komen hoe de tekorten aan te pakken. Tot die tijd namelijk zet de Provincie een streep door vrijwel elke uitgave en dat gebeurt nu ook met de plannen voor de binnenstad.

Voor het Centrumplan Binnenstad was  de gemeenteraad in januari 2018 al akkoord gegaan met een investering van €2,6 miljoen, mede om de boel te verfraaien en de verblijfskwaliteit te verbeteren. Voor de begeleiding van het hele proces alleen al was heel veel geld uitgetrokken. Een groot deel, al gauw enkele tonnen, ging overigens de afgelopen jaren naar de medewerkers van De Stijlgroep die bij dit alles betrokken waren.

In december 2019 waren de plannen voor de binnenstad al versoberd. Het college communiceerde daarbij dat met minder geld gewoon slimmere oplossingen gezocht moesten worden voor het aantrekkelijk maken van de binnenstad. Een tactiek die nu ook bij het bespreken van de Begroting en bezuinigingen wordt gehanteerd: beter werken met minder geld. ‘Wat ging er tot nu niet goed dan?’, lijkt een voor de hand liggende vraag.

Geen geld dus voor de binnenstad voorlopig, tenzij er zoveel op andere zaken bezuinigd wordt dat er weer ‘geld overschiet’. Erg waarschijnlijk lijkt dat niet.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date