Hart voor Vlaardingen: in actie voor Kerstpakketten!

18-12-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen dagen kwam er een initiatief voorbij van een groep mensen die zich verenigd hebben in Hart voor Vlaardingen. Die willen in de donkere dagen voor de Kerst een speciale actie houden. Eén van de betrokkenen is Angela Kraneburg en zij licht de actie toe:

“Hart voor Vlaardingen” is opgericht met als doel Vlaardingse minima realistisch in beeld te brengen. Hierbij hebben zich mensen aangesloten die iets willen betekenen voor deze minimagroep aankomende feestdagen.

De aanvraag bleek enorm en daarop stond het kerstteam op! Een kerstpakket krijg je meestal als dank voor een jaar hard werken.

Wij zijn op de valreep nog bezig met kerstpakketten voor de minima van Vlaardingen. Uit ervaring weet ik nu zelf: minima zijn is ook het hele jaar hard werken! Daarin kan je je nog lelijk in vergissen als je het zelf niet hebt meegemaakt. Daarbij betekent minima zijn niet altijd dat je ernaast geen baan hebt; er zijn net zo goed hard (voor een baas werkende) minima!

Er is op de groep in korte tijd een kerstpakketten-initiatief ontstaan waar al aardig wat aan wordt bijgedragen maar wij zijn nog op zoek naar donateurs. Wie zich op wil geven (alleen als je woont in Vlaardingen en minima bent) mag dat ook nog doen. (Geen garantie dat iedereen met een pakket weg gaat maar er zal gekeken worden naar een zo eerlijk mogelijke verdeling)

Aanmelden kan op de groep: www.facebook.com/groups/voedselVLD

 Gerelateerd