Horecazaak beginnen? Deze kun je overnemen!

11-11-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Met de renovatie van het Leskipand is Vlaardingen ook een nieuwe horecagelegenheid rijker; althans de gelegenheid is er maar voor de begane grond van het pand aan de Hoogstraat moet nog wel een uitbater worden gevonden. De huurprijs komt uit op €1080 per maand, maar dat is een ‘vanaf prijs’ en daar heb je een kleine unit voor. Voor de hele etage betaal je een veelvoud.

Wie overigens ambities heeft om een eigen restaurant of andere horecazaak te beginnen kan in Vlaardingen uit nog meer zaken kiezen die ter overname aangeboden worden. De Watertoren bijvoorbeeld, met een restaurant, een Bed & Breakfast en nog meer ruimtes om bijvoorbeeld te vergaderen of te feesten. Voor een bedrag van €195.000 heb je…de inventaris en de ‘goodwill’, maar daar komt dan nog jaarlijks een huurbedrag van €40.000 bij, exclusief de energielasten en ex btw. Er is in de omschrijving wel de ‘belofte’ van een uitstekende omzet van €30.000 per maand.

Dan is er het centraal gelegen restaurant op het Liesveldviaduct, het bekende Wokhouse, dat te huur staat. De inventaris en wederom de ‘goodwill’ kun je overnemen, waarbij de prijs ervan op aanvraag gegeven wordt. De maandelijkse huur van het restaurant komt uit op €6400.

Niet alleen in het centrum van de stad zijn er mogelijkheden maar ook op De Loper kun je een zaak overnemen; daar staat 'n Tikkie Ouder in de aanbieding waarbij er een bedrag voor inventaris en ‘goodwill’ wordt gevraagd van €49.500. De geruchten gingen al wat langer dat de zaak zou stoppen en dat lijkt nu bevestigd te worden door het aanbod. Voor €3020 kun je het pand huren, en natuurlijk is dat ex btw en exclusief de energielasten. Daar moet je dus ook aardig wat kopjes koffie en couverts voor uitserveren.

Een opvallende is ook het restaurant in het Museumpaviljoen, tegenover Museum Vlaardingen, Muzze genaamd. Het restaurant zit wel op een toplocatie die ze echter nooit goed wisten te profileren en het staat nu dan ook ter overname voor een bedrag van €150.000 voor inventaris en ‘goodwill’. De huur betaal je daar bovenop nog eens apart. Die bedraagt €1700 per maand en dat valt eigenlijk best mee.

Al met al genoeg keus, hoewel de concurrentie ‘niet mals’ is in het centrum met een paar uitstekend lopende restaurants, en enkele zaken die net van eigenaar zijn gewisseld, waaronder Smakelijk op de Markt en Malle Babbe, welke laatste zaak alweer aan een vierde (of vijfde?) eigenaar in vier jaar tijd begonnen is. Tenslotte lijkt het bedrag voor ‘goodwill’ wat overvraagd waar het gaat om zaken die al niet goed liepen.Gerelateerd