Categorieën

Service

JT Bioscopen worden dit jaar Vue

JT Bioscopen worden dit jaar Vue
Uit

JT Bioscopen worden dit jaar Vue

  • Redactie
  • 05-01-2016
  • Uit
JT Bioscopen worden dit jaar Vue

VLAARDINGEN/ALKMAAR - Met de opening van de nieuwe bioscoop in Alkmaar op 14 februari 2016 wordt de ‘rebranding’ van JT Bioscopen naar Vue ingeluid. Vue International, een Britse bioscoopketen, heeft eerder JT Bioscopen overgenomen van investeringsmaatschappij Nedvest en Punt Beheer bv. Met de overname is een geldsom van 85 miljoen euro gemoeid, zo bevestigde Vue.

Vue is wereldwijd de vijfde bioscoopgroep, met 209 bioscopen en 1859 zalen. Naast Vue Cinemas in Groot-Brittannië heeft de groep bioscopen in Duitsland, Denemarken, Polen, Letland, Litouwen en Italië. JT heeft 21 bioscopen en is de laatste jaren bezig aan een sterke opmars. Onlangs opende JT nieuwe complexen in Hilversum en Eindhoven. Vorig jaar had de keten een marktaandeel van 11%, achter Pathé met 43%. Volgens JT-directeur Ron Sterk is Vue de beste partner om de groeiambities van JT vorm te geven. Ron Sterk: “Anno 2016 is multitasken in entertainment niet meer weg te denken en is het nóg belangrijker een omgeving te creëren waarbij de bezoeker zo min mogelijk wordt afgeleid en zich helemaal kan overgeven aan de beleving. Met de rebranding van Vue spelen we hier op in en onderscheiden we ons in deze concurrerende entertainment markt.”

In de loop van 2016 volgen de 20 andere JT Bioscopen. Naast een nieuwe huisstijl en inrichting krijgen alle theaters VIP-seating. Het is de missie van Vue om de beste content te leveren in de beste omgeving met de beste technologie en continu te groeien en innoveren. Zo speelt Vue in op de veranderende bioscoopmarkt door de focus te leggen op de wensen van de bezoeker en de optimale filmbeleving centraal te stellen.