Ook in de Prins Hendrikstraat auto uitgebrand

01-01-2021 Nieuws Redactie

De technische recherche bij het autowrak in de Prins Hendrikstraat.

VLAARDINGEN - In de serie voertuigen die tijdens de jaarwisseling zijn uitgebrand, ontbrak nog een exemplaar in de Prins Hendrikstraat. Na een graafmachine op een terrein aan de Dirk de derdelaan, drie auto's in de Van Leeuwenhoekstraat, en twee auto's aan de Lissabonweg, moest ook in de VOP een auto eraan geloven. De technische recherche kwam op nieuwjaarsdag langs om de auto op sporen te onderzoeken.

Het waren enkele van de dieptepunten van een jaarwisseling die met nogal wat beperkende maatregelen was omkleed. Al ruimschoots voor de 31ste december stonden politie en handhaving op scherp. Er waren ook incidenten zoals de vuurwerkbom bij het stadhuis en de 'veldslag' met de politie door een groep van zestig man sterk in de Babberspolder.

Nadat op 27 december zo'n zestig personen in groepjes van twee aanwezig waren in het gebied rondom de Broekweg bleek dat mensen van buiten Vlaardingen naar de stad waren gekomen voor een reünie van de vreugdevuren. Zij kregen van de burgemeester een gebiedsverbod.

De politie heeft in de nacht van de jaarwisseling minder meldingen gekregen dan vorig jaar. De meeste meldingen hielden verband met brandjes. Daarnaast is in de Van Baerlestraat iemand aangehouden voor wapenbezit en is er een feestje beëindigd op de Kreekweg. Grootschalige verstoringen van de openbare orde bleven uit.

Er is minder schade dan voorgaande jaren. De score staat tot nu toe op veertien vernielde afvalbakken, 16 kapotte afsluitkleppen van afvalbakken, zes gesloopte verkeersborden en tien bushokjes. De eventuele schade aan speeltuinen moet nog worden geïnventariseerd.