Samantha in actie voor KIKA !

27-05-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Samantha Mudde en Desiree Bezemer

VLAARDINGEN – Het zijn tropenjaren voor Samantha Mudde: voor de derde keer alweer zet zij zich in voor KIKA, de organisatie die zich bezig houdt met het werven van fondsen voor de strijd tegen kanker bij kinderen. Op 6 juni is de Stationsstraat het decor voor een dag vol activiteiten met als doel een mooi geldbedrag op te halen voor deze organisatie.

,,Je bent in de aanloop naar zo’n dag er eigenlijk continu mee bezig’’, vertelt Samantha. ,,Ik ben zelf destijds gestart met een opleiding sociaal pedagogisch werk (SPW) omdat ik graag wilde werken met kinderen. Om verschillende redenen is dat niet gelukt, maar mijn hart ligt daar wel. Ik heb er dan maar voor gekozen om op een andere manier uiting te geven aan dat verlangen om wat voor kinderen te betekenen, in het bijzonder dus kinderen met kanker’’.

Samantha is in september 2014 begonnen met de voorbereidingen, tijd genoeg gehad zou je zeggen ? ,,Dat lijkt wel zo, maar er zit veel vast aan zo’n organisatie. Vergunningen aanvragen, sponsors om ondersteuning vragen, artiesten boeken en dat zonder dat ze betaald krijgen hoor ! Maar de puzzelstukjes lijken uiteindelijk allemaal op hun plaats te vallen. Ik heb natuurlijk ook een reguliere baan, dus in vrijwel alle ‘vrije’ tijd die ik had ben ik met mijn moeder met de organisatie bezig geweest. We hebben trouwens wel veel positieve reacties gekregen. In vorige jaren zeiden sponsors al tegen me dat het prima was als we in navolgende jaren nog eens terugkwamen, waar we natuurlijk erg blij mee waren ! We hebben nu al zo’n 180 bedrijven die ons ondersteunen, ongelooflijk veel toch ?’’

Een zware klus dus om met z’n tweeën te volbrengen ? ,,Nou, zo belangrijk zijn we ook niet hoor’’, vervolgt Samantha. ,,We hebben enkele tientallen vrijwilligers die meedoen en zonder hen lukt dat allemaal dus echt niet. Niet in de aanloop naar 6 juni en zeker niet op de dag zelf, dus die vormen echt een fantastische groep. Aan  het eind van de dag als alle bezoekers van het evenement weg zijn dan gaan wij nog met z’n allen opruimen’’.

Wat kunnen we verwachten op 6 juni in de Stationsstraat ? ,,Kraampjes met hapjes en drankjes, een loterij op verschillende momenten met hele leuke prijzen die sponsors beschikbaar hebben gesteld en optredens van artiesten en nog heel veel meer’’, aldus Samantha.  ,,Wat ook leuk is om te vermelden is dat Desire Bezemer, die woont hier in de straat, een groot stuk van haar haren af laat knippen door Karel, de kapper uit de Peperstraat. Dat wordt dan weer beschikbaar gesteld om een pruik van te maken voor kinderen die door kankertherapie tijdelijk zelf hun haar verloren hebben. Fantastisch toch dat iemand die van zichzelf mooi en lang, dik haar heeft zich dat gewoon doet ?’’

Hoe laat kunnen we dan op 6 juni in de Stationsstraat terecht ? ,,Om 11 uur opent burgemeester Bert Blase de dag, en daarna barst het feest los. Op het muziekpodium starten vervolgens De Kanjers en aan het eind sluit Duo Tijdloos de optredens af. Wie niet komt, die mist veel !’’, besluit Samantha.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date