Schoolgebouw krijgt andere bestemming

21-07-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het voormalige schoolgebouw aan de Van Limburg Stirumstraat krijgt na het vertrek van de school De Globe een nieuwe bestemming. Tot die tijd verhuurt de gemeente het pand tijdelijk antikraak aan de sociale wijkonderneming in de Babberspolder, die hier buurtactiviteiten organiseert. Een van de gestarte activiteiten is de ‘Werkplaats voor nieuwe ambacht’ waar materialen kunnen worden hergebruikt en omgetoverd tot iets nieuws.

De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de school aan de van Limburg Stirumstraat in stand te houden door er kluswoningen van te maken. In het gebouw zouden circa 14 appartementen kunnen komen, die aanstaande bewoners kunnen kopen en vervolgens zelf kunnen verbouwen tot kleine woningen. Daarbij wil het college van burgemeester en wethouders ook weten of het mogelijk zou zijn dat maximaal de helft van die kluswoningen beschikbaar kan komen voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Het onderzoek naar de kluswoningen is medio 2016 gestart en zal naar verwachting in augustus/september 2016 gereed zijn en aan het college van B&W worden voorgelegd. Mocht het haalbaar en wenselijk zijn om er kluswoningen van te maken, dan komt er snel een bijeenkomst met alle omwonenden in de buurt. Daar lichten de gemeente en de projectontwikkelaar de plannen toe, beantwoorden ze vragen en nemen ze de reacties van de omwonenden mee in de verdere uitwerking.


Gerelateerd