Stadsspeld voor Nel Hilversum

05-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanavond verraste locoburgemeester Frans Hoogendijk de nog steeds actieve Nel Hilversum met de Vlaardingse Stadsspeld in Lunch, Pie en Giftshop Veerplein 18. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap. Nel was met een smoes door haar dochter richting Veerplein 18 gelokt: ze zouden er samen gaan eten. 

Vrijwilligersactiviteiten

Nel Hilversum is eigenaresse van Party Eiland en al 20 jaar actief als vrijwilliger bij Stichting Stadshart Vlaardingen (SSV). Zij is er penningmeester en de drijvende kracht achter diverse centrumactiviteiten, zoals het Nazomeren, Carnaval, de lentemarkt, sinterklaas en Halloween. Onlangs nog liepen er weer honderden kinderen en ouders mee in de Halloween optochten door het centrum, waar Nel ooit is begonnen met zo’n vijftig deelnemers, jaren geleden. Nel is ook nog eens voorzitter van winkeliersvereniging ’t Winkelhart en jarenlang is zij deelnemer geweest van Keurmerk Veilig Ondernemen. 

Stadsspeld als verdienste voor haar jarenlange inzet

Voor haar grote inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders Nel Hilversum de Vlaardingse Stadsspeld toegekend. Voor Nel een verrassing, waarbij veel van de collega winkeliers, familie en vrienden getuige waren.


Gerelateerd