Startsein voor sloop Valkenhof

22-11-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, en Sebastiaan Nieuwland, wethouder van onder andere vastgoed en grondzaken, ondertekenden afgelopen week een overeenkomst waarmee de erfpacht van de wooncomplexen Valkenhof-hoog en -laag wordt beëindigd. De overeenkomst geeft Waterweg Wonen het startsein om de sloopwerkzaamheden van de twee complexen in gang te zetten. Daarmee wordt de herontwikkeling van deze locatie zichtbaar voor de omgeving. De sloopwerkzaamheden starten 1 december, eerst binnen het gebouw, later de buitenkant. Medio 2020 zijn de complexen gesloopt en krijgt de gemeente de grond opgeleverd.

Na de sloop kan de gemeente starten met de ontwikkeling van dit gebied. Naast de complexen Valkenhof-hoog en -laag behoren ook de twee sporthallen aan de Frank van Borselenstraat tot het herontwikkelingsgebied. Als de nieuwe sporthallen aan het Erasmusplein en aan de Claudius Civilislaan in gebruik zijn genomen, worden de twee oude sporthallen gesloopt.

De gemeente zoekt momenteel naar geschikte projectontwikkelaars. Vijf projectontwikkelaars vraagt de gemeente een schetsontwerp te maken. Hiervoor zijn randvoorwaarden meegegeven. Op basis van het bouwprogramma, duurzaamheid, kwaliteit van de buitenruimte en de prijs van de grond kiest de gemeente een uiteindelijke projectontwikkelaar.

Het is de bedoeling dat ongeveer honderd woningen worden gebouwd, waarvan vijftig grondgebonden woningen en vijftig appartementen. Naar verwachting wordt in 2021 de eerste paal geslagen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date