Streep door vrij reizen voor ouderen

07-10-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Ouderen met een kleine portemonnee kunnen in Vlaardingen nog tot 1 december gebruik maken van Vrij Reizen met het openbaar vervoer. Daarna is het uit met de pret. Het college van burgemeester en wethouders vindt de kosten te hoog. 

De proef is op verzoek van de gemeenteraad vorig jaar in december 2018 gestart. Met als doel om bij ouderen met een kleine portemonnee de financiële drempel weg te nemen om familie en kennissen te bezoeken of een uitje te maken. Het gaat om ongeveer 2.500 AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Het afgelopen jaar hebben ongeveer 1.100 ouderen gebruik gemaakt van de proef Vrij reizen met het openbaar vervoer in Vlaardingen.

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks): ,,In de resultaten van de proef zien we dat een aantal ouderen er meer op uit is gegaan. Maar het effect op het daadwerkelijk terugdringen van eenzaamheid onder ouderen is beperkt en de kosten van vrij reizen zijn relatief hoog. We kunnen het geld maar één keer uitgeven en hebben hiervoor voor komend jaar helaas niet voldoende ruimte in de begroting. Voor ouderen die het Vrij reizen straks gaan missen, hopen we dat ze gebruik gaan maken van alternatieven.'' De wethouder doelt onder meer op Argos Mobiel dat mensen tegen een kleine vergoeding binnen Vlaardingen vervoert.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date