Team Sanne gaat rennen! (helpt u mee?)

30-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Sanne is een meisje van 4,5 jaar als er bij haar nefroblastoom kanker wordt ontdekt. Sanne heeft hierna een operatie en vele chemo's moeten ondergaan. Op het moment is Sanne schoon en zijn alle uitslagen goed. Wel moet ze nabehandeld worden tot eind september. Omdat je nooit hoopt dat het je eigen kind overkomt en omdat je je machteloos voelt, heeft een groep samen besloten om voor het goede doel te gaan hardlopen. Alle donaties gaan naar KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij) die onderzoek doen naar de genezing van kinderkanker. Teamlid Chantal van der Schuit: ,,Samen met vrienden, familie en collega's hebben we team Sanne opgericht. Op 24 juni gaan we verschillende afstanden in Rotterdam lopen. De kinderen lopen 1 km. De minder getrainde mensen lopen 5 km en de getrainde mensen lopen de 10 km. We zijn op zoek naar donateurs die team Sanne willen steunen en hiermee ook dus Kika helpen. Meelopen onder ons team mag ook''.

Doneren kan via deze link! 
 

Maaike Schellen, de moeder van Sanne:

,,Vorig jaar, op 10 juli, ontdekte ik een bobbel in Sanne haar buik. Ze had al enige tijd vage buikklachten. Wij dachten aan een buikgriep. twee maanden ervoor hadden we nog op de SEH gezeten met haar in verband met acute buikpijn. Toen was er niks gevoeld. Maar op de avond van 10 juli zei ze weer buikpijn te hebben. Ik voelde al gelijk dat dit niet veel goeds kon betekenen. De volgende dag zaten we om 8:30 uur bij de huisarts. Die stuurde ons door naar een kinderarts in het ziekenhuis. We kregen een echo en er werd bloed geprikt.

Toen werd ons verteld dat Sanne een tumor had uitgaande van de linkernier, een 'Wilms tumor'. Vanaf dat moment kwamen we in een achtbaan terecht. De volgende dag zaten we in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en volgden nog meer onderzoeken. En werd definitief bevestigd dat Sanne een niertumor had. Hiervoor moest ze chemotherapie krijgen. Die week moesten we bijna om de dag naar Utrecht. Sanne kreeg een onderhuids kastje waardoor ze de chemo ging krijgen. Het voorbehandelen heeft 8 weken geduurd, elke week heen en weer naar Utrecht. 31 augustus is zij geopereerd en is haar linkernier verwijderd en een klein deel van haar rechter nier, hier zat een beginstadium in. Na haar operatie moest ze nabehandeld worden. In dat traject zitten we nu. We zijn aan het aftellen, vanaf maart heeft ze maandelijks chemo. Nu nog 5 kuren. In september is ze klaar. De arts is erg tevreden en tnt is zijn de uitslagen van het bloed en onderzoeken positief. Dit is de reden dat we hebben besloten om mee te lopen met de KIKA run. Voor Sanne maar ook voor haar lotgenootjes''.Gerelateerd