Vandaag kunt u gaan stemmen!

18-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanaf half acht vanochtend zijn de stembureaus open, en op sommige treinstations gebeurde dat zelfs al om vijf uur. Iedereen met een Stempas kan zijn of haar stem uitbrengen op kandidaten voor de Waterschappen en de Provinciale Staten. De leden van dat laatste orgaan kiezen binnenkort weer de leden van de Eerste Kamer en daarmee oefenen zij invloed uit op het huidige kabinetsbeleid. Daarmee is gelijk de reden aangegeven dat zoveel landelijke politici deel genomen hebben aan debatten op televisie de afgelopen dagen: kan dit kabinet door met een meerderheid, moeten zij telkens de oppositie weer tegemoet komen of redden ze het helemaal niet meer ?

Vandaag heeft u dus invloed op wat er gaat gebeuren op provinciaal niveau, maar ook op landelijk gebied. Vlaardingen24 was er vanochtend daarom ook zelf vroeg bij, evenals Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP fractie. Van Pienbroek bracht zijn stem uit in geriatrisch centrum Soenda, dicht bij huis, om een uur of acht.

Wat u moet gaan stemmen ? Wij geven geen advies, maar laat uw stem niet verloren gaan en loop vandaag even langs een stembureau. Het kan tot negen uur vanavond.Gerelateerd