Vele Vlaardingers, vele activiteiten

12-09-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vele Vlaardingers Eén Huis is nog springlevend, maar in een andere setting. Geen vaste locatie meer, maar activiteiten door de hele stad heen op verschillende locaties van samenwerkingspartners en pop-ups. Met nog steeds als doelstelling dat we door zinvolle ontmoetingen elkaar leren kennen, begrijpen en goed samen kunnen leven in onze multiculturele stad. Een greep uit de nieuwe activiteiten die deze week starten:

• Elke woensdag van 14.00-15.30 uur Vele Gesprekken in de lounge van de Centrale Bibliotheek. Vrije inloop voor een luisterend oor, advies en informatie op het gebied van intercultureel samenleven.
• Elke donderdag van 09.30-11.00 uur Vele Vrouwen in de Groene Luiken. Een open, multiculturele groep voor vrouwen met wisselende activiteiten.
• Elke vrijdag van 09.30-11.30 uur Vele Handen in Kade40. Van 15 september t/m 15 december creatieve samenkomsten om samen te haken, breien, naaien of een andere handvaardigheid, met een gezellig gesprekje en de insteek te leren van elkaar en elkaars cultuur. Kosten euro 2,00 per keer, inclusief koffie/thee en materiaal.


Vele Vlaardingers participeert in de Vredesweek van PAX Ambassadestad van Vrede.

Op woensdag 20 september wordt in dit kader de interactieve theatervoorstelling SOS Earth – 99% weerbaar Vlaardingen door theatergroep Space gespeeld, naar Vlaardingen gehaald in samenwerking met Kade40 en Platform Ander Vlaardingen. Voorstellingen om 15.00 uur en om 20.30 uur, in de Stadsgehoorzaal.

Op zondag 24 september wordt de Walk of Peace gehouden, start om 13.00 uur in winkelcentrum Holiërhoek, einde circa 16.00 uur in ontmoetingscentrum De Windwijzer. Een verrassende wandeling van ruim 5 km. met veel prominente Vlaardingers, onverwachte bezoekjes, muziek, theater, kunst en cultuur onderweg.

Verder neemt Vele Vlaardingers jaarlijks in samenwerking met ontmoetingscentrum De Windwijzer het initiatief voor de Dag van de Dialoog, met lunch- en dinertafels door de stad heen, dit jaar op vrijdag 10 november.

Kortom, er gebeurt veel en alle Vlaardingers zijn van harte welkom om mee te doen! Nieuwsgierig? Kom langs op woensdag in de bibliotheek, bel 06-22623815 of mail velevlaardingers@gmail.com .Gerelateerd