Vredesweek bij KADE40

13-09-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het thema van de Vredesweek 2017 (16 t/m 24 september) is de kracht van verbeelding. In het kader van de Vredesweek, organiseren KADE40 en Stichting Platform Ander Vlaardingen een kunstproject waarbij (vluchtelingen)kinderen en jongeren een aantal workshops wordt aangeboden.


Workshops

Op maandag 18 september volgen enkele groepen van OBS de Globe en de Internationale Schakelkas|VOS een aantal workshops bij KADE40. Onder begeleiding van een kunstenaar en/of vakdocent gaan zij aan de slag met het thema ‘de kracht van verbeelding’. Er zijn workshops schilderen, fotografie, spoken words, theater en keramiek. De gemaakte werken zullen vervolgens worden geëxposeerd in de centrale hal van KADE40.


Expositie

De expositie met de door de leerlingen gemaakte werken wordt op vrijdagmiddag 22 september om 13.00 uur op feestelijke wijze geopend. De makers zullen aanwezig zijn en hun werk presenteren aan de aanwezigen. Daarnaast zijn er verschillende optredens van o.a. Spraakuhloos en beatboxer Tim. De opening duurt tot ongeveer 14.30 uur, vrij toegang.Gerelateerd