Vredesweek in Vlaardingen met Vincent Bijlo

10-08-2017 Nieuws Redactie

Fotografie: Jurjen Alkema

VLAARDINGEN - Van 15 tot en met 24 september is de landelijke Vredesweek, een week waarin Nederland en Vlaardingen in actie komt voor vrede. De Vredesweek is een initiatief van PAX en dit jaar is het thema 'kracht van verbeelding'.

In Vlaardingen geven PAX Ambassade van Vrede samen met gemeente en een aantal andere lokale organisaties daar invulling aan met een bijna weekvullend programma. Er is een grote expositie van Mosab Anzo, vluchteling uit Syrie, een school- en kunstproject met Platform Ander Vlaardingen voor jongeren in Kade40, een burgerdialoog, de theater documentaire "S.O.S. Earth-99% weerbaar" , een vredesweekconcert, een Walk of Peace en nog meer. Daarmee wil PAX Ambassade van Vrede en Vele Vlaardingers Eén Huis laten zien dat iedereen kan bijdragen aan vrede.

Ambassadeur van de Vrede en kunstenaar/ beeldcomponist Beaty Czetö opent in de Windwijzer op 2 september al de vredesweekactiviteiten. De tweede Ambassadeur van de Vrede, namens het College B&W Arnout Hoekstra, is actief betrokken bij de burgerdialoog in De Harmonie en de landelijke PAX Ambassadeur van de Vrede cabaretier Vincent Bijlo is op zondag 24 september bij de Walk of Peace.

Iedereen kan iets voor vrede doen. Met die gedachte organiseert vredesorganisatie PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek. De noodzaak voor vrede geldt voor mensen in oorlogsgebieden en voor mensen in de regio's met grote klimaatveranderingen. Tegelijkertijd krijgt ook Nederland aandacht omdat de tweedeling in de samenleving grote conflicten geeft.. De Vredesweek wil benadrukken dat mensen elkaar meestal kunnen vinden, vanuit hun verlangen naar veiligheid, rechtvaardige welvaart en saamhorigheid.

Nieuws en programma van de Vredesweek worden bijgehouden op de website https://www.vredesweek.nl/ambassades/ambassade-vlaardingen  en op Facebookpagina https://www.facebook.com/vlaardingse.vredesweekGerelateerd