Waar kan ik terecht als zzp’er in financiële nood?

20-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingse ondernemers in financiële nood door coronamaatregelen kunnen terecht bij Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam (zie ook www.rotterdam.nl/rbz ). RBZ werkt voor Rotterdam en gemeenten in de regio, waaronder Vlaardingen. Als duidelijk is dat u door de coronamaatregelen in financiële nood bent, kunt u een versnelde aanvraag doen voor een uitkering voor uw levensonderhoud. Afhankelijk van uw situatie kunt u deze uitkering gedurende drie maanden ontvangen. In sommige gevallen kan een voorschot uitgekeerd worden.

U kunt bellen naar (010) 498 4777. U wordt dan doorverbonden met een consulent die u verder helpt. De consulent bekijkt samen met u uw precieze situatie en stelt u een aantal vragen. Er wordt gekeken naar uw financiële situatie en eventuele gezinssituatie. Van de consulent hoort u wat de volgende stappen zijn.

RBZ is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar rbz.wi@rotterdam.nl . Vermeldt u in de e-mail altijd uw naam, woonadres en geboortedatum. U ontvangt dan zo snel mogelijk antwoord en/of een aanvraagformulier. Houd er rekening mee dat het druk is bij RBZ. De medewerkers doen hun uiterste best zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Let op: U komt niet in aanmerking voor een uitkering volgens de versnelde aanvraagprocedure als u of uw partner een ander inkomen heeft dat hoger is dan de bijstandsnorm. Ook komt u niet in aanmerking als u voldoende liquide middelen heeft en als uw problemen niet het gevolg zijn van de maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijk komt u na deze week wel in aanmerking voor de speciale regeling die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het voorbereiden is.

Wilt u als ondernemer gebruik maken van andere regelingen van de overheid? Kijk dan op de website van de Kamer van Koophandel. Hier vindt u alle informatie bij het digitale coronaloket (www.kvk.nl/corona )

 

Uitstel betaling lokale lasten


De meeste ondernemers in onze regio hebben inmiddels de belastingaanslagen van de Regionale Belasting Groep (RBG) ontvangen. De RBG heft en int lokale lasten voor de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Delft en voor de Waterschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard. Namens deze partijen laat de RBG weten dat ondernemers, wanneer noodzakelijk, uitstel van betaling voor de openstaande vorderingen kunnen krijgen tot 30 juni 2020. Bent u ondernemer en wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op via invordering@derbg.nl .Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date