Wat is er allemaal te doen vandaag?

05-10-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Dagelijks plaatsen we voor u de activiteiten in Vlaardingen in de agenda, die u voor vandaag hier kunt vinden. Aan veel grotere activiteiten besteden we nog eens extra aandacht met aparte artikelen waarin u meer informatie kunt lezen. Maar voor nu lichten we er wat in het bijzonder voor u uit:

 

Jubileumconcert Gospelkoor Expression


Gospelkoor Expression bestaat 25 jaar en viert dat vandaag met een jubileumconcert in de Maranathakerk in de Professor Mekelstraat 255. Het koor brengt een selectie liederen ten gehore die de afgelopen 25 jaar in het repertoire voorbij zijn gekomen. Aanvang  19.30 uur. Kaarten te koop via concert.expression@gmail.com. U kunt ze ook wel aan de deur krijgen, schatten wij in.

 

Open Dag bij Renewi afval & recycling


Vandaag opent Renewi, Kreekweg 80 te Vlaardingen, haar deuren van 10:00 tot 15:00 uur. Op deze Open Dag kunt u de locatie bekijken, waar ze afval sorteren en gereed maken voor hergebruik. Er zullen de gehele dag diverse demo’s van vuilniswagens en recyclingprocessen plaatsvinden en u kunt plaatsnemen in de indrukwekkende trucks, kranen en shovels. Op deze dag willen ze bij Renewi de bewoners uit de regio Vlaardingen meenemen in onze (wondere) wereld van afval & recycling…. een interessante dag voor de hele familie!

 

Orgelconcert in de Grote Kerk


Voor wie even lekker de rust en schoonheid zoekt van muziek: Vanmiddag zullen de Vesper-cantorij o.l.v. Helma van der Windt en Aad Zoutendijk (orgel) het laatste zaterdagconcert in de Grote Kerk te Vlaardingen van dit jaar verzorgen. Op het programma staan werken van onder anderen Tunder, Calkin, Whitefield en Foot. Het concert begint om 15.15 uur. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.

 

De schouders eronder in de VOP


Bewoners van de VOP wijk zijn uitgenodigd om op zaterdag 5 oktober naar het Mendelssohnplein te komen. Vertegenwoordigers van de werkgroep VOP 2.0, de gemeente en de politie van het basisteam Waterweg zijn daar aanwezig om in gesprek te gaan over hoe de VOP schoner en leefbaarder te maken, met iedereen die er woont. Maar ook worden de handen uit de mouwen gestoken: samen wordt het zwerfvuil opgeruimd en wordt er actief aan de slag gegaan met buurtregels. En voor de jeugd zijn er ook allerlei activiteiten.

Het evenement vindt plaats van 11.00 uur tot 15.00 uur. Naast het samen aan de slag gaan wordt er ook informatie gegeven over tal van zaken zoals huren en onderverhuur, woningen energiezuiniger maken en ook het sluiten van wijkdeals met de gemeente om de wijk te verfraaien. En de koffie, thee en wat lekkers staan klaar.


Aad Hofman exposeert in Galerie de Duig


Vandaag opent voormalig wethouder Kees van der Windt om 15.00 uur een nieuwe tentoonstelling met schitterend werk van Aad Hofman. Beeldend kunstenaar Robert Daalmeijer noemt hem ook wel ‘één van zijn leermeesters’. Prachtige schilderijen, dikwijls geïnspireerd door de stad en de natuur van Vlaardingen. Koffie, thee, fris en gezelligheid zijn aanwezig!Gerelateerd