Aanzet laat kinderen én hun ouders bewegen!

25-06-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Bijna de helft van de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en ruim de helft van de ouders beweegt te weinig, blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2017 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Aanzet pakt dit preventief aan door ouders samen met hun kinderen te laten bewegen en dansen! Zo organiseerde Stichting Aanzet in samenwerking met VIB (Vlaardingen in Beweging) een beweeg-middag op de peuterspeelzaal van basisschool Avonturijn. Alle ouders waren aanwezig en gingen samen met hun peuter aan de slag! 

Zo werd er gelopen over een smalle bank (evenwicht oefenen), werden gekleurde pittenzakjes in manden gegooid (tellen en kleuren benoemen), ballen werden over en weer gerold en kegels omgegooid (oog-handcoördinatie). Na drie kwartier bewegen gingen de kinderen terug naar de speelzaal en kregen ouders onder het genot van een welverdiend kopje koffie nog uitleg over het belang van bewegen!

Dat het niet alleen goed is voor je lichaam, maar dat bewegen ook kan bijdragen aan de ontwikkeling op andere gebieden, zoals taal, ruimtelijk inzicht etc. Dat was voor veel ouders nieuwe informatie.Gerelateerd