Ericaschool loopt marathon voor KIKA

24-06-2016 Onderwijs Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Vrijwel alle leerlingen van de Ericaschool aan de Delftseveerweg liepen vandaag mee met een bijzondere actie voor KIKA, de organisatie die strijd tegen kanker bij kinderen.

Vanaf negen uur vanochtend tot een uur of half drie vanmiddag liepen telkens andere groepen rondjes op een parkoers dat uitgezet was op het schoolplein. Met de kinderen liep steeds ook een leerkracht mee en, afhankelijk van de groep, werd er tien, vijftien of twintig minuten rondjes gelopen. Vooraf waren familie en vrienden gevraagd elke deelnemer te sponsoren voor de te leveren prestatie. 

Er was een stempelpost waarbij na elk rondje een stempel kon worden gehaald en een ‘soundmachine’  zorgde voor de stimulerende muzikale begeleiding. De prestaties en het enthousiasme bij de leerlingen was fantastisch en ontroerend ook. Er waren de hele sportieve leerlingen die er fanatiek ‘tegenaan gingen’  en de misschien iets minder sportieve leerlingen die wel net zo ontzettend gedreven alles gaven wat ze konden !

Petje af voor de organisatie, de leerkrachten en vooral de leerlingen van de Ericaschool die vandaag maar liefst €2700 bij elkaar brachten !

Bekijk de foto'sGerelateerd