Lokaal 97: wie jarig is trakteert (en hoe!)

10-10-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Op de kop af was het vandaag zeven jaar geleden dat op de Hoogstraat 97 het ‘buitenleslokaal’ Lokaal 97 startte. Een winkel in tweedehands spullen waar leerlingen van het Lentiz Geuzencollege de kneepjes van het winkelvak leren. Van het ontvangen en begeleiden van klanten, tot het aanprijzen van waren, de winkelinrichting verzorgen, kassa- en magazijnwerk en nog veel meer.

Een jarige winkel dus vandaag aan de Hoogstraat, en dat werd nog eens extra feestelijk omdat het de Dag van de Duurzaamheid is; een winkel in prima tweedehands spullen sluit daar uitstekend op aan. Om het helemaal ‘af te maken’ werd ook nog eens een cheque uitgereikt, want wie jarig is trakteert, toch? Een cheque met een bedrag van maar liefst €1010! Een bedrag dat gebaseerd is op de geboortedag van Lokaal 97 en dat werd geschonken aan een goed doel: de Ronald McDonald Huizen.

Het team van leerlingen van het Geuzencollege dat dagelijks verantwoordelijk is voor de winkel had hard voor het bedrag gewerkt. Het is inmiddels een mooie traditie dat bij het bereiken van dat bedrag er een cheque richting een goed doel gaat. En met elkaar werd doorgesproken welk doel dat dit keer moest zijn. Daarbij viel de keus op de Ronald McDonald Huizen. Dankzij Ronald McDonald Huizen zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis.

Voor de gelegenheid waren er twee vrijwilligers van de Ronald McDonald Huizen naar de Hoogstraat gekomen om de cheque in ontvangst te nemen. En ook Esther Harmsen, de nieuwe directeur van het Lentiz Geuzencollege die eind van het jaar directeur Theo Werner opvolgt, was er. Trots natuurlijk op haar leerlingen, evenals de leerlingenbegeleiders Jasha Garritsen en Annette Wielaard.

 

 Gerelateerd