Categorieën

Service

Studeren en ondernemen in een dynamische omgeving

Studeren en ondernemen in een dynamische omgeving
Onderwijs

Studeren en ondernemen in een dynamische omgeving

  • Redactie
  • 04-12-2018
  • Onderwijs
Studeren en ondernemen in een dynamische omgeving
VLAARDINGEN - De bouw van de Food Innovation Academy aan de Industrieweg in Vlaardingen vordert gestaag. Niet alleen nadert het moderne pand zijn voltooiing, ook melden zich steeds meer ondernemers die betrokken willen zijn bij het hightech kennis- en innovatiecentrum. En ook toekomstige studenten tonen interesse: tien jongeren gaan binnenkort een dagje proefstuderen. 

Tijdens de open dag van Lentiz LIFE College op 22 november kwamen ruim vijftig toekomstige studenten en hun ouders naar de stand van de Food Innovation Academy. Dat was maar goed ook, want veel bezoekers bleken niet te weten dat Lentiz met de Food Innovation Academy gespecialiseerde opleidingen voor de technologie in de levensmiddelenindustrie aanbiedt. Werkgevers Cérélia, producent van vers deeg, JAN pannenkoeken & poffertjes, en Groen Agro Control waren ook aanwezig namens de Food Innovation Academy. Zij verzekerden de bezoekers dat de koppositie die Nederland bekleedt in de foodproductie een geweldige kans biedt aan technisch geschoolde studenten. 

Opleiding foodtechnologie

Wie de wereld van de foodtechnologie betreedt, is de komende jaren zeker van een baan met carrièremogelijkheden in een dynamische omgeving. Circa tien jongeren melden zich op de open dag meteen aan voor een dagje proef-studeren, bestaande uit een bezoek aan een bedrijf en een workshop. Huidig FIA-student Kim is enthousiast: ,,Ik vind het leuk om mijn stage-ervaringen bij Cérélia te delen met de bezoekers en ook anderen enthousiast maken voor de opleiding en het werk in levensmiddelenindustrie.'' 

State-of-the-art pand

In de Food Innovation Academy werken foodbedrijven, onderwijs en overheid samen om de levensmiddelenindustrie te ondersteunen met kennis, innovatie en goed opgeleide medewerkers. In het vier etages hoge pand komen praktijkruimtes met moderne machinerie, laboratoria, proefkeukens, een auditorium en vergaderruimtes. Studenten van Lentiz LIFE College gaan er praktijkonderwijs volgen en foodbedrijven kunnen er hun klanten ontvangen. Op de begane grond komt een horecagelegenheid waar ook consumenten welkom zijn. Medio 2019 opent de Food Innovation Academy de deuren.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →