Financiële oppepper voor de binnenstad

26-05-2016 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Dat het centrum van Vlaardingen wel wat stimulans kan gebruiken is al langer bekend. In de Voorjaarsnota, die afgelopen dinsdag werd gepresenteerd, worden verschillende maatregelen genoemd om dit te realiseren.

Voor de aanpassing van het parkeerbeleid wordt €190.000 uitgetrokken, maar wat daarvan precies wordt gedaan is nog niet bekend. In april schotelde wethouder Ruud van Harten de raad al een aantal mogelijkheden voor, waaronder het tweede uur gratis parkeren in het Centrum. Mogelijk zullen er voor een deel van het bedrag met de beheerder van de parkeergarages afspraken worden gemaakt over lagere tarieven of deels gratis parkeren.

Voor het winkelgebied in het centrum, specifiek de Korte Hoogstraat wordt geld uitgetrokken om de inrichting op te trekken naar het niveau van de rest van het winkelhart. Dit sluit dan meer aan bij het niveau van de heringerichte Blokmakersplaats en Westhavenplaats: gebakken klinkers, gelijkvloers wandelgebied, natuurstenen afscheidingen, autoluwe inrichting en groene aankleding.

Voor de binnenstadsmanager is er een bedrag van €130.000 gereserveerd. Voor een deel is dit diens salaris; dit wordt gezamenlijk betaald door de gemeente, Stichting Stadshart Vlaardingen, BKS Parking en het Albeda College. De binnenstadsmanager zal hiervan verder ook acquisitie moeten doen, de winkeliersverenigingen versterken, evenementen organiseren en nieuwe ondernemers aantrekken in het nu leegstaande vastgoed.

Onzeker is nog of de gemeente ‘in zee gaat’ met Stadsherstel Maassteden bv (in oprichting). Deze nieuwe stichting wil, net als Stichting Stadsherstel Vlaardingen destijds, pandjes in de binnensteden van Maassluis, Schiedam en Vlaardingen opknappen en exploitabel maken. Tot op heden heeft de gemeente nog geen projectplan van deze nieuwe BV ontvangen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date