GroenLinks; 'Geen nieuwe woningen Zuidbuurt'

23-10-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - GroenLinks heeft kennisgenomen van het besluit van B&W van dinsdag 20 oktober om woningen te bouwen aan de Zuidbuurt 75b-77. Samen met de Midden-Delfland Vereniging verbaast de GroenLinks fractie zich over het besluit van het college van B&W van Vlaardingen om het bestemmingsplan te wijzigen om op deze manier de weg vrij te maken voor de bouw van 8 woningen in het open en groene Midden-Delfland gebied.

De komende maanden zal dit besluit van het college van B&W in de gemeenteraad behandeld worden. Fractievoorzitter Lianne van Kalken: “GroenLinks is tegen bouwen in het groen, zeker in de Zuidbuurt en de fractie zal tijdens deze behandeling het standpunt verder bepalen.”

Eerder schreven we al dat de betreffende eigenaar, een melkveehouder,  niet kon uitbreiden vanwege allerlei regels. Voor GroenLinks en de Midden Delfland Vereniging is het betreffende perceel echter groot genoeg voor andere boeren om er een bedrijf te beginnen.  In het bezwaarschrift (ofwel ‘Zienswijze’) van de Vereniging wordt aangegeven dat de boerderij die er staat monumentaal is en opgeknapt zou moeten worden. Daarnaast zou er genoeg belangstelling zijn vanuit jonge boeren om er een bedrijf te vestigen en is de plek ongeschikt voor woningen vanwege de milieubelasting van de nabije industrie en de Blankenburgverbinding.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date