Meer politievrijwilligers zaak van de politie zelf

04-04-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Het idee is goed, maar niet goed uitvoerbaar. Dat was het oordeel vanavond in de gemeenteraad over het voorstel van de Fractie Boers om de gemeente Vlaardingen samen met de politie een wervingscampagne om meer politievrijwilligers aan te trekken. Wat zo’n campagne kost? Dat was uiteindelijk van minder belang, want het voorstel haalde het niet:26 stemmen tegen en 5 stemmen voor.

,,Natuurlijk moeten er meer vrijwilligers komen, bij elke organisatie’’, aldus portefeuillehouder burgemeester Annemiek Jetten. ,,Het voorstel past echter niet in de campagnes die de politie nu voert. Je kunt ook niet ‘even’ iemand een uniform aantrekken en dan maar hopen dat het goed gaat. Daarnaast is er navraag gedaan of er destijds toezeggingen gedaan zijn in een gesprek met de heer Boers, maar daarvan bleek niets’’. Oud politieman Marco van Unen van Beter voor Vlaardingen vond de motie, met veel anderen, sympathiek maar meewerken aan een wervingscampagne en de vrijwilligers vervolgens ‘kwijt zijn aan Rotterdam’? Dat zag Van Unen niet zitten. En dat gold voor een grote meerderheid van de raad.

Aan het eind van de discussie werd de hoop uitgesproken dat door het spreken over het onderwerp er wel aandacht kwam in de media voor het vak van politievrijwilliger. Voor wie wil solliciteren is hier de link.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date