DVO’32 moeizaam maar toch ruim langs Schoonhoven

• Rinus Zomervrucht
  • 08-12-2018
VOETBAL - Op deze regenachtige zaterdag heeft DVO’32 moeizaam maar uiteindelijk toch ruim gewonnen van Schoonhoven met 5-2. Halverwege de tweede helft zag het er nog niet best uit voor de Vlaardingers die tegen een 1-2 achterstand aankeken. Op karakter draaide de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf de boel om en speelde zich nog naar een ruime zege.

DVO speelde met wind tegen een matige eerste helft waarin er maar weinig lukte, het werd dan ook bij een uitval 0-1 toen op links een bezoeker vogelvrij kon aanleggen en raak schoot. Van goed voetbal was met de straffe wind geen sprake, DVO kwam niet aan goed combineren toe mede door de tegenstander die goed in de organisatie stond en weinig weggaf. Toch viel de gelijkmaker toen de Schoonhovense keeper een schot van Robin den Breems van de borst liet stuiteren, Nico Huijer was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten 1-1.

Na de rust een koude douche toen een vrije trap van flinke afstand in de verre hoek verdween en de bezoekers weer op voorsprong stonden 1-2. Ook keeper Martijn Leerdam moest nog handelend optreden om de gasten van de 1-3 af te houden. De thuisploeg had dus nog wat te doen vandaag maar rechtte de rug en nam vanaf toen het initiatief, Gert Jan van der Veen kogelde ook uit een vrije trap de gelijkmaker tegen het net en Nico Huijer maakte op wilskracht de 3-2. DVO speelde een gewonnen wedstrijd en Tim Kievit vijzelde zijn productie nog maar eens op met twee puntgave treffers.

DVO haakt dus aan en blijft bovenin meedraaien, op gepaste afstand (vijf punten) van lijstaanvoerder Charlois en twee punten achter op VVOR. Volgende week op de Venhoeve de uitwedstrijd bij Zwarte Pijl gaat de competitie verder met de laatste speelronde voor de winterstop.