Eerste 'Vrienden van Ramon de Rond' toernooi

09-03-2015 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag heeft zich voor de eerste keer een uniek en onovertroffen evenement in de Broekplder afgespeeld. Bij zijn club sc Victoria’04 is de eerste editie van het 'Vrienden van Ramon de Rond' toernooi gespeeld. Rond vier uur 's middags is het normaliter al zeer druk in de Victoriakantine na een thuiswedstrijd van het eerste elftal, maar deze keer was het extreem druk. 24 teams hadden zich ingeschreven om een sportief 7x7 toernooi te spelen en deze mensen stroomden binnen. 

Rond vijf uur werd het toernooi geopend met een korte introductie van voorzitter Meindert Jongenengel, die Mr. Feyenoord introduceerde, Ben Wijnstekers. Ben had een korte speech waarin hij zijn waardering uitsprak over het feit dat de opbrengst van het toernooi aan het goede doel, KiKa, geschonken zal worden. Als afsluiting van Ben’s praatje overhandigde hij een door alle spelers van Feyenoord gesigneerd shirt aan Ramon. Naast dit shirt, heeft Ben samen met Hans van de Ende van NAC, twee shirts ter beschikking gesteld (gesigneerde shirts van Feyenoord en NAC) voor een veiling die nog volgt. 

Na het formele gedeelte verzamelden alle teams zich rond de middenstip, waar Ramon en Ben symbolisch de aftrap namen voor de start van het toernooi. In een poulesysteem werden leuke en sportieve wedstrijden afgewerkt van zowel dames- als herenteams, gevolgd door de prijsuitreiking. Deze werd uiteraard door Ramon zelf gedaan. 

Er waren wat verrassingen voor Ramon, naast een afvaardiging van Ramons werk was ook onze wethouder Arnout Hoekstra bereid gevonden om een woordje te doen. Na de prijsuitreiking sprak Arnout kort en reikte de Zilveren Haring aan Ramon uit. Het officiele gedeelte werd door Ramon zelf afgesloten met een kort woord gevolgd door het onthullen van de speciale plaquette die door Jan Hoffman was gemaakt. Deze heeft tot doel om de huidige en alle komende toernooiwinnaars te vereeuwigen. 

Als laatste werd het startsein gegeven voor een feestelijke afsluiting diet nog tot in de late uurtjes duurde.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date