G-sporters VFC en Tino Hoogendijk bouwen team

30-05-2016 Sport Redactie

VOETBAL/JUDO – Van 1 tot en met 3 juli worden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 gehouden in Nijmegen, Groesbeek en Wychen. Dit is het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De G-voetballers van VFC en de G-judoka’s van  Tino Hoogendijk trekken dit jaar gezamenlijk op. Om nader kennis te maken vond op zondag 29 mei een teambuilding plaats. Plaats van handeling: de Broekpolder bij Adventure Vlaardingen

De judoka’s zijn inmiddels geen onbekenden meer als het gaat om deelname van evenementen georganiseerd door Special Olympics Nederland. In Nijmegen komt er voor de vierde keer een delegatie aan de start bij de Nationale spelen en ook mochten er al judoka’s en coaches van Tino Hoogendijk twee keer deelnemen aan de World Summer games (Athene 2011 en Los Angeles 2015).

Voor de voetballers van VFC is het allemaal nieuw. Zij nemen voor het eerst deel aan de Nationale Spelen en zullen dan ook kennis gaan maken met de grote Special Olympics familie. Een ervaring die ze zeker niet licht zullen vergeten. In Nijmegen doet er één voetbalteam van VFC mee. In totaal gaat het om 12 voetballers.

De judoka’s zijn vertegenwoordigd met 22 judoka’s. En onder hen bevinden zich oude rotten die op de grote toernooien al voor veel eremetaal hebben gezorgd. De medailles zijn leuk echter het Olympische credo ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ gaat zeker op voor deze bijzondere groep.

Afgelopen zondag ontving Hans van der Have van Adventure Vlaardingen de groep voetballers en judoka’s die elkaar in deze samenstelling voor het eerst tegenkwamen. Nadat de sporters in drie groepen waren verdeeld werd begonnen aan de survival. Opdrachten werden uitgevoerd om nader kennis met elkaar te maken. Een hoogteparcours, tokkelbaan en blindenparcours maakten deel uit van het teambuildingsproces. Een gezellig en leerzaam samenzijn voor zowel de sporters als de coaches onder toeziend oog van de sponsors die deelname aan de Nationale Spelen mede mogelijk maken.

Op 1 juli reizen de sporters uit Vlaardingen af naar Nijmegen waar ze ’s avonds een spetterende opening mee zullen gaan maken in het stadion van NEC, de Goffert. Op 2 juli volgt de divisionering en op 3 juli wordt er gestreden om de prijzen. De gemeente Vlaardingen zal op gepaste wijze aandacht gaan besteden aan de Vlaardingse sporters maar hoe dat blijft nog even een geheim.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date