GLZ Delfshaven net te sterk voor DVO'32

• 17-10-2018
VOETBAL - Eerste klasser GLZ Delfshaven bleek dinsdagavond net iets te sterk voor het Vlaardingse DVO'32. DVO (derde klasser) speelde echter een prima wedstrijd. Het creëerde legio kansen maar moest bij het scheiden van de markt zijn verlies nemen.  De Vlaardingers begonnen prima met een door Gert Jan van der Veen benutte strafschop nadat spits Jelle Blankestijn naar beneden werd getrokken binnen de zestien. De Rotterdammers antwoorden door een mooie treffer van een speler die in het verleden voor TOGB al eens drie maal scoorde tegen DVO’32. Nadat het begin voor de Vlaardingers was namen de gasten gaandeweg de eerste helft het spel wat meer over al had DVO wel met een voorsprong kunnen gaan rusten maar het gekrulde schot vlak voor de thee van Floris Keizerwaard teisterde slechts de lat.

In het eerste kwartier na de rust maakten de Rotterdammers het verschil door na een mooie aanval wederom een schitterende goal te maken en vlak daarop kon een GLZ ‘er vrij aanleggen voor de 1-3. Deze twee tikken kwam DVO niet meer te boven al was de 2-3 van Floris Keizerwaard ook fraai en ging DVO daarna nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, men wist ondanks flinke druk de gelijkmaker niet te produceren.

En zo zijn de Vlaardingers na twee succesvolle seizoenen met aan de zegekar onder andere TOGB en Deltasport en mooie confrontaties tegen Barendrecht en Capelle ditmaal in de eerste ronde Voetbal Rijnmond Cup het haasje. Maar de ploeg heeft zich kranig geweerd en mag ondanks de nederlaag tevreden zijn met de geboden tegenstand aan een tegenstander die twee klassen hoger acteert op competitie niveau. GLZ Delfshaven was net iets te hoog gegrepen.