Categorieën

Service

Korfballers Twist gaan de zaal weer in

Korfballers Twist gaan de zaal weer in
Sport

Korfballers Twist gaan de zaal weer in

  • Redactie
  • 25-10-2015
  • Sport
Korfballers Twist gaan de zaal weer in

KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist zijn de afgelopen week begonnen aan de voorbereiding van de zaalcompetitie. Na een redelijk tot goed verlopen veldseizoen komt Twist ook in de zaal uit in de tweede klasse.
Twist heeft de eerste helft van het veldseizoen afgesloten met zeven punten (3 winst, 1 gelijk, 3 gelijk) en staat daarmee op de vierde plaats. In het zaalseizoen komt Twist een aantal dezelfde ploegen tegen als op het veld. De eerste 'onbekende' tegenstander staat in het conceptprogramma in het eerste weekend op het programma: De stadsderby tegen KV Vlaardingen. Deze wedstrijd werd in de afgelopen jaren nooit gespeeld, omdat KVV voorheen uitkwam in de zondagcompetitie. Naast KVV speelt Twist tegen Maassluis, DSO, Kinderdijk, Viking, ONDO en Korbis.

Coach Boomstra vertrekt einde seizoen

Coach Robert Boomstra zal aan zijn laatste zaalseizoen bij Twist beginnen. Boomstra staat al drie jaar voor de groep (eerst bij Oranje Nassau en Oranje Nassau/Spirit) en de club en trainer hebben samen besloten dat het na drie en half jaar tijd is voor vernieuwing. Twist zal de komende periode dus actief op zoek gaan om een passende trainer voor de korfbalgroep te vinden.

Veranderingen in de selectie

De selectie zal in het zaalseizoen iets anders zijn ten opzichte van het veld. Damy Schoonman vertrekt naar Klundert en gaat bij DSO spelen. Lisa van der Bie keert terug bij de club en ook Jan den Haan zal de selectie komen versterken. De selectie zal alle wedstrijden gekoppeld spelen en dat betekent dus dat er bij iedere uit- en thuiswedstrijd volop mogelijkheden zijn voor coaches Robert Boomstra en Rene Kooiman.

De komende periode zal de selectie nog twee oefenwedstrijden spelen en vervolgens zal de zaalcompetitie aanvangen op zaterdag 7 november.