Prima start voor Zwaluwen

• 07-09-2014

VLAARDINGEN - Zwaluwen kende een uitstekende start van het nieuwe seizoen door FC ’s-Gravenzande met 4-2 te verslaan. Al na vijf minuten konden beide ploegen hun tactiek overboord gooien na de rode kaart voor Keke Stam van FC ’s-Gravenzande. De ploeg uit het Westland moest zich gaan beperken tot de counter. Dat deed men naar behoren, maar Zwaluwen speelde zich volwassen naar de overwinning.

Zoals gezegd stond de ploeg uit het Westland al na vijf minuten met tien man. Scheidsrechter Duarte: ,,Ik draaide me net in de juiste richting en zag de speler van ’s-Gravenzande (red: Keke Stam) een schop uitdelen aan de speler van Zwaluwen.'' (red: Adair Veiga Lopes) Duarte twijfelde geen moment en ’s-Gravenzande moest door met tien man.

De ploeg uit het Westland kwam toch op voorsprong. Nadat Edwin van Bueren, op de grond liggend, de bal niet weg kreeg en Domingos Lopes de Brito de 0-1 kon aantekenen. Daarna kon Zwaluwen de bal rondspelen terwijl ’s-Gravenzande zich in liet zakken en probeerde te counteren. Hoewel de balsnelheid laag lag, wist Jesper Gudde met een strakke pass Veiga Lopes te bereiken en vrij onverwacht schoot de spits de bal in de 25e minuut hard diagonaal langs doelman Danny Koning (1-1). Lang kon Zwaluwen daar niet van genieten, want enkele minuten later kon Jasper van Dijk volkomen ongedekt de bal intikken nadat de indraaiende vrije trap over doelman Nick Sanders heen draaide (1-2). Vlak voor de rust zet Edwin van Bueren goed door, maar zijn lage voorzet wordt door Marlon Oranje naast geschoten.

Na de rust ging de balsnelheid omhoog en creëerde Zwaluwen kansen. Na een mooie één-twee schootiet Veiga Lopes tot twee maal toe tegen doelman de Koning aan maar wist niet te scoren. Even later was het wel raak. Een corner stuitte via een verdediger voor de voeten van Veiga Lopes en die tekende zijn tweede treffer aan (2-2). Even later kopte de net ingevallen Jorno Reurink de bal goed in uit een voorzet van Mustafa Celen, maar de doelman wist de bal te keren.

Zwaluwen kwam toch op voorsprong door Dimitry Gomes Almeida. De verdediging wist zijn harde lage voorzet niet uit de goal te houden (3-2). Zwaluwen voerde de druk nog op en nadat doelman Koning een voorzet recht vooruit weg stompte voor de voeten van Adil Akanioui, zorgde die voor de 4-2 eindstand.

Na de wedstrijd geeft trainer Poldervaart aan opgelucht te zijn. Niet zozeer vanwege het wedstrijdverloop. Poldervaart: ,,In de regio gaat men er vanuit dat deze tegenstander moeite zal krijgen om zich te handhaven. Vorig seizoen kostte deze ploeg ons zes punten, dus als je nu met een overwinning begint is dat heel mooi.''

Volgende week speelt Zwaluwen bij Kloetinge, dat bij SHO gelijk speelde.