Titel lonkt voor VFC

19-05-2019 Sport Redactie

VOETBAL - Het is VFC (za) gisteren gelukt om de 23e competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Na de remise in de heenwedstrijd won het team van Bas van Loenen de thuiswedstrijd met overtuigende cijfers, 4 - 0. Niets lijkt de titel nog in de weg te staan.

Na een emotionele minuut stilte creëerde VFC veel kansen, maar ontbrak het aan scherpte in de afronding. De opluchting was dan ook groot na de openingstreffer. VFC speelde niet zijn beste wedstrijd maar de blijdschap was er na afloop niet minder om. Spelers en supporters vlogen elkaar na afloop juichend in de armen. Alsof zojuist de promotie naar de 3e klasse al was zeker gesteld. Zover is het nog niet, maar de Kwekkers namen op mooie wijze afscheid van het thuispubliek.

,,Het debuutseizoen hebben we in de openingsfase van het seizoen te veel punten laten liggen waardoor we net geen promotie konden afdwingen”, aldus trainer van Loenen. ,,Zoals ik al eerder heb gezegd ‘We hebben goud in handen!’. Volgend seizoen blijft het grootste gedeelte van de selectie bijeen, komt er een VFC zaterdag 2, stromen er enkele goede jeugdspelers door vanuit de jeugdopleiding en komen er enkele spelers terug naar VFC. De 3e klasse is dan ook zeker niet ons eindstation!”


Vlammen

Ook de uitblinkende Nino Netten genoot met volle teugen van de meer dan verdiende overwinning. ,,Als we uit bij Maense zó hadden gespeeld, hadden we dit seizoen geen één nederlaag hoeven slikken. Maar toen hadden we een offday. Dit maakt veel goed. Nu nog één keer vlammen in Rotterdam!”, aldus de zaterdag kwekker, die met twee doelpunten het Rotterdamse VOB tot wanhoop dreef. 

Met zijn doelpunten bracht Netten zijn competitietotaal dit seizoen al op 35 doelpunten. De vraag rijst dan ook of Netten volgend seizoen de club trouw blijft. ,,Zeker! Dit team zit zo goed in elkaar. We zijn allemaal vrienden van elkaar en we spelen al jaren met elkaar samen. Daarnaast komen er volgend jaar enkele zeer goede versterkingen bij en komt er een VFC zaterdag 2. Vanaf de oprichting van VFC zaterdag is de 2e klasse altijd ons doel geweest. Deze missie wil ik zeker eerst gaan voltooien. Waarom zou ik overstappen naar een 1e klasse of 2e klasse vereniging? Dat kunnen we met deze groep ook bereiken!”

Zaterdag 25 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De kampioenswedstrijd tegen hekkensluiter GLZ Delfshaven kent een aanvangstijd van 14.30 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date